19. 12. 2012.

Zataškani dokazi: Misteriozna ubistva slavnih

 

Iako su njihove smrti, prema službenim podacima, davno rešeni i zatvoreni slučajevi, mnogo je onih koji se s takvim, nedorečenim zaključcima ne mire, zbog čega uvek iznova na površinu isplivaju nove teorije zavere.

 

U svetu poznatih i slavnih, tokom proteklih su se decenija dogodila brojna misteriozna ubistva i samoubistva, a neka od njih još i dan danas nisu rešena, što, kako stručnjaci kažu, možemo zahvaliti policijskom zataškavanju i raznim zaverama.


Koje su zvezde bile „trn u oku“ drugima, ko je želeo njihovu smrt i zašto se istraga zataškavala – donosimo u nastavku u pregledu najzanimljivijih holivudskih ubistava, koja nikada u potpunosti nisu rešena.

Natalie Wood

- Prekrasna glumica proslavila se ulogama u filmovima „Priča sa Zapadne strane“ i „Buntovnik bez razloga“, no sjaj i glamur njenog života na kraju je zamenio ružan kraj.

Jednog jutra 1981. godine, telo Natalie Vood je pronađeno kako pluta po kanalu, nakon što je noć provela na jahti sa svojim suprugom Robertom Wagnerom i kolegom glumcem, Christopherom Walkenom.

Na osnovu priče njenog supruga, Natalie je noć pre smrti odlučila uzetimalibrod kako bi razbistrila misli pa se jednostavno okliznula i – utopila.

No, ta priča nije uverila obožavaoce koji i danas veruju da je brutalno ubijena, jer su dan pre njene smrti 

Natali i njen suprug viđeni u žestokoj svađi.

Ovoj teoriji u prilog govori i činjenica da je glumičin strah od vode bio opšte poznat pa je malo verovatno da se sama odlučila provozati na malom čamcu.

Bruce Lee

- Legendarni Bruce Lee, najveća zvezda borilačkih filmova preminuo je nenadano i u sumnjivim okolnostima, 1973. godine. Bruce je, navodno, otišao na razgovor sa producentom Raymondom Chowom kako bi raspravili njegov novi projekat, film „Game of Death“. Navodno se Bruce požalio na glavobolju, na što mu je Raymond ponudio Equagesic – kombinaciju aspirina i leka za opuštanje mišića koju je glumac prihvatio.

Zaspao je i nikad se više nije probudio. Na autopsiji je pronađen samo taj lek te je policija njegovu smrt pripisala lošoj reakciji na drogu, ali mnogi smatraju da su ga zapravo ubili suparnici ili da je umro od „smrtnog udarca“ kojeg je primio nekoliko sedmica pre u borbi.

Njegov sin Brandon Lee, takođe je misteriozno preminuo, u „slučajnoj pucnjavi“ na setu filma „The Crow“.

Marilin Monroe

- Najseksepilnija glumačka diva svih vremena nije mogla bez svoje zavisnosti o alkoholu, ali i muškarcima, koja ju je  konačno dovela do tragičnog kraja.

Naizgled „glupasta“ lepotica, za koju se mnogi psiholozi slažu da je zapravo bila inteligentna, ali beskrajno nesretna, ostvarila je veze s nekim od najuticajnijih muškaraca svog doba, Arthurom Millerom i Joeom 

DiMaggiom, ali kobnu je grešku napravila kad se zaljubila u momke iz klana Kennedy.

Navodno je spavala s oba brata, a potpuno je izgubila glavu za JFK-om, koji je se pokušavao na sve načine rešiti.

Marilin je pronađena mrtva u svom domu u Brentwoodu, u trideset i šestoj godini života.

Spremačica ju je pronašla kako leži gola okružena praznim bočicama pilula za spavanje

Detektivi su „zatvorili“ njen slučaj proglasivši ga samoubistvom, ali mnogi smatraju da postoje brojni dokazi da je ubijena i to prema naređenju porodice Kenedi.

Elizabeth Short

- Poznatija kao Black Dhalia, mlada je konobarica ceo život sanjala o glumačkoj karijeri i obilazila mnoge audicije, ali je umrla  na bizaran i mračan način u 22. godini života i tako inspirisala mnoge pisce i režisere tek nakon svoje smrti.

Netragom je nestala 9. januara 1947., a njeno telo nađeno je tek nakon desetak dana.

Pronalazak je šokirao policajce jer je bila prerezana na pola, a lice joj je bilo unakaženo.

Stroga policijska istraga uključivala je ispitivanje svih muškaraca s kojima je glumica ikad bila u vezi, ali i doktora i studenata medicine iz okoline koji su imali dovoljno znanja da počine takvu strahotu.

Slučaj nikad nije rešen, a jedna od teorija je da ju je ubio doktor Walter Bayley, čija je ćerka bila prijateljica mlade glumice i koji je umirao od bolesti na mozgu, zbog čega je bio neuračunljiv i nasilan.

George Reeves

- Džordž se proslavio o prvoj seriji o Supermenu „Adventures of Superman“ u kojoj je briljirao zahvaljujući svom markantnom licu i muževnoj građi.

Ipak, nakon završetka serije, nije mogao da pronađe posao, a samim time i održavati svoj ekstravagantni stil života pa je tu sve krenulo nizbrdo.

Pronađen je mrtav u radnoj sobi u svom domu u Los Anđelesu, a izveštaj kaže da se ustrelio u glavu dok su njegova verenica i prijatelji bili na zabavi na donjem spratu.

Ipak, mnogi tvrde da Reeves nije bio sklon depresiji niti osoba koja bi digla ruku na sebe te da mu je presudila veza sa ženom menadžera MGM-a, Eddie Mannixa.

Izvor: Javno

Нема коментара:

Постави коментар