23. 12. 2012.

Šta znaju Maje: Srbin Milanković oduvek znao da smaka sveta neće biti!


Sudeći prema kalendaru našeg uglednog astronoma, jednog od najčuvenijih srpskih naučnika ikada, svetu nije ni pretila opasnost ovog 21. decembra, jer ukoliko pogledate njegova predviđanja, svet će postojati i 3800. godine.

Maje su pogrešile – dugo najavljivan smak sveta nije se desio! Među stanovnicima Srbije nije bilo mnogo pristalica ovog predviđanja, što i nije čudno ukoliko se osvrnemo na kalendar čuvenog Srbina, astronoma Milutina Milankovića, u kome se ne pominje nikakav nestanak planete.

Revidirani ili Reformisani julijanski kalendar, najprecizniji Milankovićev kalendar, nastao je 1923. godine. Prema njemu, svetu nije pretila nikakva opasnost ovog 21. decembra, jer ukoliko pogledate Milankovićeva predviđanja, svet će postojati i 3800. godine. Prema tome – sigurni smo!

Proročanstvo Maja je omanulo, to su priznali i sami njihovi potomci. Oni su naveli da do smaka sveta neće doći i da su velike korporacije iskoristile priliku da se obogate. Navodeći da su njihovi preci prorekli samo završetak kalendarskog ciklusa, ali ne i sveta.

Bilo kako bilo, stanovnici Zemlje su preživeli i sudeći prema Milankovićevom kalendaru, živeće vekovima, bez straha od nove apokalipse.

Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар