14. 12. 2012.

Bebi na vratu iskočila bubuljica, lekari iz nje iscedili – pero!


Roditelji sedmomesečne Mije Vitington bili su zabrinuti kada je vrat njihove ćerke otekao. Doktori su prvobitno sumnjali na bubuljicu koja se inficirala, ali kada su iz bebinog vrata izvukli crno pero dugačko pet centimetara, niko nije mogao da poveruje očima.

Sedmomesečna devojčica primljena je u bolnicu u subotu, nakon što su zabrinuti roditelji primetili veliki otok na njenom licu. Doktori su mislili da je u pitanju otečena inficirana bubuljica, pa su detetu prepisali antibiotike i poslali ga kući. Posle nekog vremena, Mijina baka primetila je da se otok povećao, pa je ponovo odvela bebu u bolnicu.

- Otok je dostigao veličinu jedne i po loptice za golf – rekao je za „Dejli mejl“ Ejron Vitington, otac devojčice.

Doktor je obeležio područje markerom, kako bi pratio da li se otok povećava. Pokušao je drenažom „bubuljice“, ali bezuspešno, pa je poslao Miju kući, uz napomenu da nastavi sa terapijom.


U ponedeljak su Ejron i njegova žena primetili da iz bebinog obraza viri neka vrsta žice ili konca. Kada je pedijatar došao da pregleda Miju, stavio je rukavice i pažljivo povukao „žicu“. Tada se, na opšte iznenađenje, pojavilo crno pero dužine pet centimetara.

Lekari pretpostavljaju da je dete progutalo ili udahnulo pero kroz nos, tako da se našlo u grlu, pa je vremenom organizam počeo da ga odbacuje kao strano telo. Ipak, bebina majka je istakla da je jedini jastuk punjen perjem koji imaju bio van bebinog domašaja.

Pedijatar Sandra Matis kaže da za 20 godina prakse nije imala ovakav slučaj.

Muke male Mije još nisu gotove. Iako je pero uklonjeno, na njenom vratu je i dalje tvrdi čvor, veličine oko četiri centimetra. Ako se ne povuče, devojčica će morati da bude operisana.

Izvor: Vesti net


Нема коментара:

Постави коментар