12. 11. 2013.

Ukletu kuću čuva duh devojke bez očiju


Priča počinje ne toliko davne 1980. kada je kuća navodno izgrađena. Postoje različite mračne teze šta se sve u kući od dana njenog nastanka odvijalo.

U Hrvatskoj je puno viđenja duhova . Pojavljuju se u raznim oblicima – senkama koje prolaze , čudnim znakovima , viđenjima u ogledalu , konturama u mraku …


Najčešće su to duhovi pokojnika

Zjapi prazna decenijama , zapuštena , okružena gustim šipražjem . Čak i oni koji se okuraže pristupiti ukletoj kući u mestu Škrinjar , koja je na samom zavoju , na izlasku iz Sv . Ivana Žabna na putu prema Vrbovcu zapahne ih težak , ustajao vonj , koji ih od tog nauma vrlo brzo odgovori. Strah , neugodni trnci , čudni zvukovi , jeza … mnogi meštani veruju kako je opsednuta duhovima .

Svedočili su kako se u neposrednoj blizini uklete seoske kuće i u njenoj unutrašnjosti čuje jecanje deteta. Plač navodno dolazi iz bunara u kojem se utopila devojčica koja je onde živela s porodicom.

A drugi veruju kako te jezive krike ispušta duh mlade žene koju je neko brutalno ubio i njeno telo zabetonirao u temelje kuće.

Duh se nikad nije smirio. Još jedna priča često se spominje, a govori o zaboravljenom groblju i nemirnim pokojnicima koji onde obitavaju.

Sve ove tvrdnje još su neugodnije s obzirom na to da se kuća nalazi odmah nakon oštrog zavoja, na kojem su učestale teške saobraćajne nesreće.

Silueta žene pretvara se u siluetu deteta

Tomislav Kovačević ( 18 ) iz Virovitice s devojkom se na povratku iz Zagreba zaustavio kako bi “ istražio “ tajnu kuće i zaprepastio se.

- Devojka i ja smo došli do kuće i kamerom snimali kuću i životnu sredinu. Na displeju kamere u pozadini smo iznenada videli siluetu žene, a potom se pretvorila u siluetu deteta. Moja devojka je vrisnula i pobegla – kazao je Kovačević.

Žena umesto očiju ima rupe , a lice joj je mutno poput senke

- Naježim se kad se setim te noći. Sestra i ja smo se s prijateljem vraćali iz Bjelovara . Odjednom smo pred tom kućom ugledali ženu. Stajala je na mostu sklopljenih ruku i zavijala prema njoj. Bilo je jezivo. A onda se okrenula prema nama. Pamtit ću to dok sam živa. Žena nije imala lice nego neku senku, a umesto očiju rupe, ispričala je novinarima turistkinja koja je takođe želela da proveri istinitost priča koje godinama kolaju o kući .

Kuća je promenila nekoliko vlasnika

Tragom raznih svedoka , posetili smo meštane koji žive u komšiluku . Starija žena čija se kuća nalazi tačno preko puta “ uklete kuće “ odlučila nam je ispričati o njenoj istoriji pod uslovom da ostane anonimna. Kaže kako se doselila u Škrinjar 1959. godine, kad je na mestu na kojem je sad “ ukleta “ bila stara, u kojoj je živela porodica Alojza Smolka .

- On je kuću prodao Gabri Stričeka, koji se doselio iz Zagorja. Potom je kuću od njih kupio Stipe Čališ, koji je početkom 1970. godine srušio staru i sagradio ovu kuću – govori nam o istoriji kuće vitalna žena koja je zakoračila u deveto desetljeće.

Babe u selu su tad govorile da tu nema sreće. Nakon što su Ćališi uredili prizemlje i namestili ga, odselili su se u Hercegovinu, a Stipe je kuću planirao dati sinu. U konačnici stavio ju je na prodaju. No, kako su puno novca tražili za nju, nije bilo kupca koji bi platio taj iznos i ona je iz godine u godinu propadala. Dolazili su kradljivci i polako “ čistili “ kuću.

- Priče o nestvarnim bićima proistekle su od toga što tokom leta razni posetioci dolaze u kuću i tamo se opijaju te čuda rade . Pale sveće i tako doprinose fami o prisutnosti duhova. Ja sam zaista uplašena jer je tamo leglo pacova i vreme je da se to počisti – kazala je ona.

Vlasnik ju je nudio besplantno onima koji uspeju prespavati u njoj

Najviše je plaše letnji dani jer, kako kaže, s njima dolaze i oni koji će celu noć bančiti i orgijati te tako širiti legendu o “ ukletoj kući u Škrinjar“.

No svedočanstva o ukletoj i zastrašujućoj kući ne prestaju . Poslednji vlasnik se odselio nakon samo nekoliko meseci i ponudio kuću onome ko u njoj uspe ostati do jutra.

Navodno se prodaje od 1997. po niskoj ceni, ali je niko ne želi da kupi. Kuća je prepoznatljiva po crnim krstovima na fasadi ispod krova, pokidanim prozorima i roletnama.

Proveli noć u kući pa završili na psihijatriji

Postoji i podrum , ali podrumska vrata su zabetonirana. Mnogi se pitaju šta krije. U kući su pokušali prespavati mnogi: grupa policajca, smelih avanturista, pa grupa bjelovarskih taksista.

Policajci se navodno ne sećaju događaja dva sata pre ulaska u kuću, kao da su izbrisana. Ujutro su ih navodno pronašli susedi kako izbezumljeno tumaraju oko kuće, potpuno sedi, a nedugo nakon tog događaja završili su na bjelovarskom odeljenju psihijatrije u zgradi Vila Marija.

Ovo su samo neki od scenarija koje navode forumaši na internetu, a postoji čak i profil na Facebooku pod nazivom “ Škrinjar Ukleta Kuća Duhova „. Fejsbukovci spominju da su usred noći videli sijalicu koja se na prozoru potkrovlja kuće njiše i svetli iako struje ni sijalica tamo odavno nema.

Kako bilo, kuća i dalje propada, gusto granje okolnog drveća uvuklo se kroz prozore i vrata.


Izvor: 24 sata

Нема коментара:

Постави коментар