21. 11. 2013.

Japanski rialiti: Žena s komadom mesa beži od džinovskog guštera!

 Ajako Imoto beži od guštera

Ajako Imoto, neustrašiva japanska zvezda i ljubiteljka avantura, upustila se u nesvakidašnji poduhvat. Da bi snimila skeč za TV-emisiju, vezala je veliki komad mesa oko struka i trkala se sa džinovskim gušterom smrtonosnog ujeda. Iz trke sa komodskim zmajem, poznatim i kao komodski varan, izašla je kao pobednik, a akciju je izvela u tradicionalnom japanskom kimonu.

Kada joj se životinja približila, ona je zauzela startnu poziciju, a kada je varan pojurio prema mesu, dala se u sprint.
 
Džinovski gušter je, međutim, još više ubrzao, a ona je potrčala prema snimateljima, koji su se brzo sklonili s puta.


Pomagali su joj ljudi raspoređeni sa strane, koji su plašili gladnu životinju, gurajući je drvenim šipkama. Ipak, pitanje je koliko bi to bilo delotvorno da je gušter odlučio da napadne.
 
Ajako Imoto izvela je sličan performans pre nekoliko godina, ali je tada bila u školskoj uniformi, pa joj je bilo daleko lakše da trči.
 
Ajako je na japanskoj televiziji zadužena za sektor divlji svet i poznata je po svojim neustrašivim poduhvatima. Putuje po svetu i izvodi akcije kao što su rvanje sa aligatorima, hvatanje smrtonosnih predatora i trkanje sa gepardima.

 Komodski zmaj -  najveći gušter na svetu



Komodski zmaj je najveći gušter na svetu, trči brzinom od 25 km/h i može da nanjuši plen sa kilometarske udaljenosti. Dugačak je oko tri metra, a teži do 100 kilograma.
 
Pre nego što tehnikom “otvarača za konzerve” rastrgne žrtvu svojim oštrim zubima, ubrizgava joj dozu otrova.
 
Živi na pet malih ostrva u Istočnom Timoru, a može da ubije životinje koje su daleko veće od njega, uključujući i vodenog bizona, svinju i timorskog jelena.


Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар