17. 11. 2013.

Neustrašiva Fejt


Jedna od najpopularnijih hodačica po labavom užetu, Amerikanka Fejt Diki, zadala je sebi izuzetno težak zadatak u okviru demonstracije preciznosti i kontrole novog kamiona kompanije „Volvo“ na novootvorenom auto-putu u Hrvatskoj.

Fejt (Vera) je na tokom svog podviga imala pravu deonicu, potom dugu krivinu i dva tunela pred sobom. Njen zadatak je bio da pre nego što kamioni prođu kroz tunele pređe na drugu stranu.

Na sreću - uspela je. Prešla je devet metara preko užeta i skočila na drugi kamion nakon čega se uže prekinulo, kada su kamioni ušli u tunele.


Tokom ovog vratolomnog poduhvata kamioni su se morali kretati istom brzinom, čime je istaknuta preciznost i kontrola ovih kamiona.

Film je postao veoma popularan na Jutjubu gde ga je pregledalo nekoliko miliona ljudi. Sniman je u saradnji sa Peterom Pedrerom, kaskaderskim koordinatorom holivudskih filmova.


Inače, Fejt je svetska rekorderka u hodanju po labavom užetu. Rekord je postavila kada je hodala po užetu na visini 81 metar i prešla 26 metara bez sigurnosnog užeta.



Izvor: RTS


Нема коментара:

Постави коментар