30. 11. 2013.

Prerušeni sveštenik održao lekciju vernicima


Mormonski sveštenik Dejvid Maselman odlučio je da na nesvakidašnji način proveri kako se crkvena zajednica odnosi prema “običnim” ljudima.

Maselman se prerušio u beskućnika i otišao baš u svoju crkvu za vreme nedeljne mise. S obzirom na to da je išao u crkvu u kojoj i sam služi misu, angažovao je profesionalnu šminkerku Taru Starling koja je na Facebooku objavila fotografije pretvaranja Maselmana u beskućnika.

Tako prerušen prošle nedelje je ušetao u Mormonsku crkvu u Tejlorsvilu. Maselman je bio veoma prljav, šepao je i mrmljao sebi u bradu.

Nakon ulaska u crkvu pet ljudi ga je zamolilo da izađe napolje, neki su mu dali nešto novca, neki su ga ignorisali, a veliki broj njih je namerno izbegavao da ga uopšte pogleda.

“Njihova nemoć da uopšte prihvate činjenicu da sam tamo mi je bila vrlo iznenađujuća”, rekao je Maselman.

Maselman je rekao da su najbolje reagovala deca, koja su mu čak htela dati novac. Deca su pre toga prvo tražila odobrenje roditelja, a Maselman je naveo da su neki roditelji bili zgroženi idejom da mu njihova deca prilaze.

Pre mise Maselman je zamolio okupljene da mu dozvole da nešto kaže i zahvali se što su ga primili, ali su ga svi čudno gledali.

Maselman je tada ustao i skinuo periku, naočare i lažne brkove, a vernici i ostali sveštenici koji su ga poznavali bili su u šoku kada su videli ko se krije iza lica jednog beskućnika.

“Bilo me je toliko sramota što tog čoveka nisam hteo ni pozdraviti samo zato što je izgledao čudno”, rekao je jedan od sveštenika koji je bio na misi.

Ipak, to nije bila Maselmanova namera.

“Moja glavna poruka je da smo vrlo brzi da nekoga osudimo. Ali, da biste takvu poruku preneli, morate uraditi nešto drugo, a ne samo pričati u crkvi”, rekao je Maselman.


Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар