26. 11. 2013.

Izgradio kuću za samo 150 evra: Hteo sam dokazati da kuća ne mora biti skupa!


Naime, izgradnja ove kuće farmera Mičela Buka koštala je samo 150 funti (1400 kuna), a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mesečni su troškovi niski. 

Buk je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svežim mlekom i pavlakom.


Kuća je izgrađena za samo osam meseci, a Buk je prilikom izgradnje koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vetrobranska stakla starih kamiona.

Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mešavina odlično izoluje, a valja spomenuti i kako je tavan dodatno izolovao ovčjom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, kuća se osvetljava svećama i fenjerima, WC je odvojen od kuće, a kada se nalazi vani i po potrebi se unosi u kuću.


"Hteo sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa", rekao je Buk koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši niti peni, ali ipak se preračunao i na posletku morao je kupiti još slame i dodatni alat.


Izvor: Index hr




Нема коментара:

Постави коментар