13. 11. 2013.

Za Merlinkin zdravstveni karton 25.000 dolara


Lekarski karton koji dokazuje da je holivudska zvezda Merilin Monro imala plastičnu operaciju, prodat je na aukciji u Kaliforniji za 25.600 dolara.

Prodaja, koju je organizovala aukcijska kuća „Džulijens“, bila je posvećena ličnim predmetima bogatih i slavnih od Elizabet Tejlor i Grete Garbo do Džuli Endruz i princeze Dajane.

Lekarski karton Merilin Monro izazvao je mnogo pažnje jer sadrži nekoliko snimaka lica glumice i kratak opis operacija kojima je bila podvrgnuta, piše AFP.

U kartonu su i brojni alijasi glumice. U julu 1958. godine išla je kod lekara zbog „deformacije brade“.


Tokom 1950. godine, kada je imala 24 godine, zvezdi filmova Neki to vole vruće i Sedam godina vernosti bio je ugrađen implant u bradu, koji je počeo da se rastvara.

Implant je inače bio deo operacije nosa.

U izveštaju se navodi i da je glumica bila trudna 1957. godine, pet godina pre smrti.


Na aukciji je prodata i njena „Redbuk“ nagrada iz 1952. godine, serije fotografija nastalih tokom posete vojnicima u Korejskom ratu.

Drugi bestseleri aukcije bili su haljina Ketrin Voker, koju je nosila princeza Dajana i koja je prodata za 75.000 dolara, kofer Grete Garbo koji dostigao sumu od 12.500 dolara i venčanica koju je Džuli Endruz nosila u filmu Moje pesme moji snovi, a koja je kod novog vlasnika „otišla“ za 22.500 dolara.


Izvor: RTS





Нема коментара:

Постави коментар