26. 12. 2012.

Najluđi ovogodišnji svetski rekordi!


Od brojnih rekorda koji su oboreni ove godine, vreme je da se prisetimo i onih najopičenijih, od kojih su neki postali rekordi jednostavno zato što konkurencija niti ne postoji!

Najduže surfanje!

Večno održavanje na dasci san je svakog surfera, a ove godine je oboren svetski rekord u neprestanom surfanju, a iznosi 3 sata i 55 minuta!

Nije baš večnost, no Geri Saveder, novi rekorder, je sasvim zadovoljan ovim vremenom.

Najveće venčanje pod vodom!

Venčanja od 303 ljudi već su sama po sebi velika, a kada uspete okupiti toliki broj na podvodnom venčanju, zaslužujete biti u knjizi rekorda!

Poljaci Eva Staronska i Pavel Burkovski priredili su upravo jednu takvu svadbu i postali rekorderi.


Najveći bubanj!

Najveći bubanj svih vremena, od čak 640 centimetara, nalazi se u Koreji.

Najveći splav!

Rekord postavljen u Njujorku bio je ogroman projekt koji je iskoristio 1925 kanua i kajaka. Akciju je organizovao Koni Peri, a tom je prilikom prikupio 80.000 dolara i darovao ih u svrhu istraživanja i lečenja raka dojke.

Najstariji blizanci!

Ena Pug i Lili Milvard uskoro će napuniti 103 godine i tako su najstarije žive blizanke na svetu! Za tajnu svoje dugovečnosti između ostalog navode i ljubav koju gaje jedna prema drugoj.

Najveći broj jela na jednom mjestu!

Za vrijeme slavlja kineske Nove godine i gradu Von, oboren je svetski rekord jer je ne samo jednom mestu posluženo čak 8146 jela! Pretpostavljamo da niko nije ostao gladan.

Najveća majica na svijetu!

Rekordno velika majica dugačka je skoro 86 metara i široka 55, a nakon što je zabeležena u knjizi rekorda, reciklirana je.

Najveći lanac limenki!

Džo Kan i saradnici uspeli su za 24 sata da slože 66.343 limenke duž puta i tako postave rekord za najduži lanac limenki ikad! Ne znamo tačno koliku je konkurenciju imao, ali smo sigurni da je vreme mogao utrošiti i produktivnije. Ipak, rekord je rekord!

Najveći broj vratolomija!

Rekord kojeg već neko vreme drži Džeki Čen odnosi se na broj izvedenih vratolomija u filmovima. Za njih su obično zaduženi kaskaderi, no Džeki voli da ih izvodi sam pa se tako u više prilika našao oči u oči sa smrću, a osiguravajuće kuće, posebno u Americi, ne žele ga osigurati jer im se ne isplati.

Najbolji strelac svih vremena!

Nakon što je postigao svoj 68. gol za Barselonu u jednoj sezoni, Lajonel Mesi prestigao je Gerda Mulera i postao najuspješniji strelac ikada! Mesi je tako ušao u Ginisovu knjigu rekorda, oborio legendarni rekord star 40 godina.

Izvor: Alo


Нема коментара:

Постави коментар