10. 12. 2012.

Smak sveta se zahuktava: snežna oluja parališe svet tačno 21 decembra


Priče o najavljenom Majanskom smaku sveta 21. decembra uzele su su sve više maha kako se taj datum neumitno priblažava a najave ruskih meteorologa da će upravo tog dana celu Evropu i veći deo sveta zahvatiti izuzetno snažna snežna oluja samo je podgrejala apokaliptična predviđanja.

Naime, na pojedinim ruskim portalima i društvenim mrežama pojavile su se prognoze ruskim meteorologa da se 21. decembra očekuje do sada najjača snežna oluja u poslednjih stotinu godina koja će prouzrokovato ozbiljne materijalne štete ali i moguće ljudske žrtve.

-Naleti vetra biće i preko 200 kilometara na čas, očekuje se dan ranije, 20. decembra i snežni nanosi od preko 60 centimetara u većim evropskim gradovima a temperetaura biće znatno ispod nultog podeoka.
Činjenica da se najjači olujni udari očekuju baš 21 decembra došli su kao idealna podloga svima onima koji veruju u proročanstvo Maja o smaku sveta ali sa meteorološke tačke gledišta ta oluja, iako izuzetno jaka, daleko je od bilo kakve apokalipse.

Ipak, trebalo bi preduzeti sve mere zaštite ljudi i pokućastava, smatra jedan od ruskih meteorologa koji je na Tviterun komentarisao predstojeću snežnu oluju „Voland“.

Inače, Rusi su snežnoj oluji dali ime Voland po istoimenom liku profesora iz Bulgakovljevog remek dela, romana „Majstor i Margarita“, gde profesor Voland predstavlja iskonsko zlo i oličenje Antihrista na zemlji.

Ostaje samo da se nadamo da se Voland neće pojaviti i u vidu snežne oluje u svetu 21. decembra a i da su Maje ipak za taj datum predvidele novi ciklus života na planeti a ne njen kraj.

Izvor: Pravda


Нема коментара:

Постави коментар