14. 12. 2012.

Kinez napravio sferu u kojoj se može preživeti smak sveta, bogataši je kupuju

Sprava ima armaturu od čelika, spoljašnost od stakla, sedam kuglica, boce za kiseonik i rezervoare s vodom

Pošto se bliži apokalipsa prema kalendaru Maja povećava se strah da predstoji kraj sveta i zbog toga je jedan kineski meštanin smislio okruglu aparaturu sposobnu da se odupre smaku sveta. Kalendar Maja počinje 3114. pre nove ere, a 13 njegovih ciklusa od po 394 godina okončava se 21. decembra 2012.

Tada, po tom računanju, počinje novi period od novih 13 ciklusa, pošto je za Maje to bio "sveti broj".

Bivši poljoprivednik, koji je kasnije postao stručnjak u izgradnji nameštaja Liju Ćijuan (45) je napravio spravu od sedam metara prečnika koju je nazvao "Nojeva barka".

Ta sprava može da se odupre plimi i oseki mora i zemljotresima. "Sprava neće imati problema da se nosi s talasima i do 1.000 metara visine... Ona je kao ping-pong loptica. Iako spolja izgleda veoma nježno može da pruži otpor mnogim pritiscima", rekao je pronalazač sprave u svom ateljeu uĆiantunu, nadomak Pekinga.


Sprava ima armaturu od čelika, spoljašnost od stakla, sedam kuglica, boce za kiseonik i rezervoare s vodom. Ona može da se kupi za 300.000 juana (37.000 eura).

Sprava ima i bezbednosne pojaseve u slučaju oluje. Izolacija je toliko dobra da bi neko mogao da živi u toj spravi na severnom ili južnom polu tokom mesec dana i da mu ne bude hladno.

Strah od kraja sveta je veoma rasprostranjen u Kini. Jedan biznismen iz jedne kineske provincije je naručio 21 spravu.

Izvor: Vijesti online


Нема коментара:

Постави коментар