11. 11. 2012.

Prva devojčica u muškom selu posle 27 godina

U selu nema sa kim da se igra

Jelena Breški (5) prva je devojčica u selu Breški Brijeg u Hrvatskoj posle skoro tri decenije kada su se rađali samo dečaci. Devojčicin tata kaže da se priča kako je za rađanje muške dece kriva voda.

Jelena Breški u komšiluku neva drugarica. Oko nje su samo dečaci, a oni se ne igraju lutkama. Zato ova devojčica voli da ide u obdanište jer jedino tamo ima društvo. 
 
U selu Breški brijeg kraj Lepoglave čitavih 27 godina rađala su se samo muška deca, njih dvadesetak, a mnogi se nadaju da je Jeleninim rođenjem 15. oktobra 2007. godine ta tradicija zauvek prekinuta.

Jelenin otac Zvonko (42) kaže da selom već godinama kruži priča o zdencu vode u kome se krije tajna rađanja isključivo muške dece u selu.
 
"Zato ja vodu uopšte ne pijem, pijem samo gemište", šali se Zvonko dok pomno prati svaki korak svoje jedinice.

Jelenina majka Jasna (40), presrećna je što je u muškom selu na svet donela devojčicu.
 
"Zvonko i ja smo pet godina u braku i brzo smo dobili dete, i to još devojčicu. Sećam se da mi je jedan stari pedijatar u porodilištu rekao da je Jelena najlepše dete od sve novorođenčadi na odeljenju", hvali Jasna svoju ćerku.

U Breškom Brijegu poslednja devojčica pre Jelene rođena je 1980. godine. Meštani kažu da se znalo događati da lekari trudnicama u više navrata na ultrazvuku kažu da nose devojčice, ali da na kraju ipak rode sinove.

U selu su u ovom trenutku trudne još dve žene. Jednoj je potvrđeno da nosi sina, a druga još ne zna pol deteta. Iako se nadaju novim devojčicama u selu, Breškobriježani ne žele da se prerano vesele. 

Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар