1. 11. 2012.

Piloti prekinuli sletanje isteklo im radno vreme


Na žalost, avion je poleteo sa posadom koja je bila pri kraju svog radnog vremena. Imamo striktno radno vreme koje su nam vlasti odredile i koje ne smemo da prekoračimo, izjavio je portparol kompanije.

Iako je već počela da spušta letelicu, posada jednog norveškog aviona prekinula je sletanje i vratila se na aerodrom udaljen nekoliko stotina kilometara kako bi izbegla prekovremene sate rada.
 
Avion se spremao da sleti u grad Mosjen, na severu zemlje, kada je napravio zaokret i vratio se u Trondhajm, oko 350 kilometara južno, piše lokalni list "Rana blad".

"Kapetan je preko razglasa saopštio putnicima neverovatnu odluku da treba da se vratimo", kazao je jedan od 40 putnika aviona.

U aviokompaniji Videre, u sastavu skandinavskog avioprevoznika SAS, kažu da je odluka doneta u skladu sa striktnim norveškim pravilnikom o radnom vremenu.

"Na žalost, avion je poleteo sa posadom koja je bila pri kraju svog radnog vremena. Imamo striktno radno vreme koje su nam vlasti odredile i koje ne smemo da prekoračimo", izjavio je portparol kompanije.

"Da je avion sleteo, morao bi da ostane u Mosjenu pošto nemamo drugu posadu u tom gradu, a raspored za ostatak dana bio bi poremećen", naveo je on, dodajući da bi kompanija bila prinuđena da otkaže letove za više od 200 putnika.

Izvor: Kurir

Нема коментара:

Постави коментар