28. 11. 2012.

Opsednut svojom ženom - slikao je i iz aviona!


Fotograf Džon Kraford nedavno je objavio fotografije svoje nage supruge, koje su načinjene iz ptičije perspektive. Na projektu je bračni par radio od 1984. do 1987. godine, a tek danas su te fotografije postale veliki hit.


Osamdesetih godina prošlog veka Kraford je uglavnom na posao išao malim privatnim avionom. Svakodnevno ostavljajući suprugu i mašući joj dok preleće njihovu kuću, došao je na ideju da uradi projekat koji su nazvali "Vazdušni aktovi".
 
"Oduvek su me zanimale slike s neobičnim uzorcima i oblicima. Posmatrajući pejzaž iz ptičije perspektive sve postaje apstraktno i simetrično. Pomislio sam da bih postavljanjem nagog tela na određeim lokacijama pokazao da smo mi ljudi ništavni i beznačajni u odnosu na planetu koju nastanjujemo", rekao je Kraford.
 
Njegova supruga pozirala je na avionskoj pisti, železničkoj stanici, u svinjcu, na parkingu i na brojnim drugim mestima gde je on kao fotograf smatrao da bi bilo dobro. Fotoraf kaže da su uvek čekali pogodne vremenske uslove, tako da nijednu svoju fotografiju nije digitalno obrađivao.
 
Serija ovih neobičnih fotografija objavljena je 25 godina pošto su napravljene, a izazvale su mnogo pažnje. Kraford planira da se vrati tom projektu, a ovog puta model će mu biti 27-godišnja ćerka Amelija.

Izvor: Vesti online


Нема коментара:

Постави коментар