19. 11. 2012.

Ovako se prave viršle u fabrici

Od ove smese prave se viršle koje se zatim bare 

Sigurno ste se naslušali priča o tome kako se prave viršle, šta se sve u njih stavlja umesto mesa, da su nezdrave sadrže svakakve konzervanse, ali sada možete pogledati čitav proces proizvodnje.

Posle ovog videa neki možda prestanu da jedu viršle, a mnoge mame ih deci i definitivno zabrane. Naime, nemačka kobasica, koja je je pre više od 100 godina, počela da se na ulicama američkih gradova prodaje kao "hot-dog", nema nikakve veza sa viršlama kakve ih danas jedemo.
 
Taj, originalni "hot-dog", pravio se od mešavine goveđeg, pilećeg i svinjskog mesa i ostataka. Međutim, kako vidimo na ovom snimku, svega ima osim mesa. Nešto govedine se i da raspoznati, naime ostaci koji nastaju pri obradi bifteka. Ali smesa koja predstavlja pileći deo viršle nepoznatog je porekla, odnosno fabrika nije želela da  pusti kameru i u taj deo proizvodnje.
 
Da bi viršla na kraju bila ukusna tu je mnogo soli, mešavina začina, voda i kukuruzni sirup koji daje na slatkastom ukusu.


Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар