27. 12. 2012.

Njujorški ubica: Radim ono što najviše volim, ubijam ljude


Vilijam Spengler koji je ubio dvojicu vatrogasaca ostavio je poruku u kojoj kaže da je htio da zapali komšiluk. Pored toga je napisao: “Radim ono što najviše volim, a to je da ubijam ljude”.

Šef policije Džerald Pikering kaže da je Vilijam Spengler (62), koji je 17 godina proveo u zatvoru zbog ubistva svoje bake 1980. godine, kod sebe imao revolver, pušku i poluatomatsku pušku pre nego što je zapalio svoju kuću u Vebsteru.

Policija je izjavila da se pretpostavlja da ljudski ostaci pronađeni na zgarištu njegove kuće pripadaju njegovoj sestri Čeril (67).

"Još moram da se spremim"

Spenglerova poruka nije otkrila motiv, kaže Pikering, koji je odbio da otkrije čitav sadržaj poruke, već je pročitao jedan red:

Još moram da se spremim da vidim koliko komšiluka mogu da spalim i da radim ono što najviše volim, a to je da ubijam ljude”.

Njegov sused Rodžer Verkrujsi kaže da je Spengler mrzio svoju sestru i obožavao majku, koja je preminula u oktobru.

"Majku je volio do smrti, ali nije mogao da podnese svoju sestru. Njih dvoje su živeli svako na svojoj strani kuće", kaže komšija ubice.

Spengler je pucao u četiri vatrogasca koji su stigli na lice mesta, i pri tome usmrtio dvojicu, dok su druga dvojica ranjeni i nalaze se u bolnici u stabilnom stanju.

Izvor: Vijesti me



Нема коментара:

Постави коментар