20. 12. 2012.

Smak sveta počinje sutra u sedam ujutro, orkanski vetar i pomračenje


Još samo nešto manje od 24 časa pa ćemo se uveriti da li su drevne Maje omanule u prognozi, da li su možda pogrešno protumačene ili će ipak svet kakav sada poznajemo sutra i definitivno otići u prošlost i zaborav!

Ako je verovati američkim društvenim mrežama i medijima, 21. dan decembra ove godine ne donosi ništa dobro po čovečanstvo osim činjenice da neizvesnosti više neće biti jer neće biti ni budućnosti.

Tviter i Fejsbuk su prepuni uputstava o tome kako se pripremiti za kataklizmu a napravljena je i lista bezbednih mesta na planeti gde se jedino može izbeći apokalipsa gde se nalazi i naša planina Rtanj koja je već danima okupirana gostima iz svih krajeva sveta koji traže spas.

Opštoj histeriji se (ne)očekivano priključila i ugledna televizijska stanica „Nacionalna geografija“ koja već danima u desnom gornjem uglu ekrana odbrojava koliko je još ostalo do kraja sveta a sličnu „akciju“ sprovodi i konkurentski kanal „Diskaveri“.

Dnevni list „Los Anđeles Tajms“ pripremio je i „oproštajni“, poslednji broj u kome ipak poručuju da se nadaju da ako se na kioscima pojave i u subotu, 22 decembra to im neće biti od strane čitalaca zamereno.

Najdalje su otišle neke lokalne televizije u SAD koje na svakih sat vremena puštaju džinglove sa uputstvima kako se ponašati.

-Zatvorite se u kuće, pomolite se Bogu i ne paničite. Budite sa nekim koga volite u poslednjim trenucima planete i čovečanstva. Sve će početi iznenadnim pomračenjem Sunca, naglim zahlađenjem i orkanskim vetrom koji će nositi sve pred sobom, jedna je od poruka za „sudnji dan“.

Smak sveta prvo će stići u Meksiko, tojest, kod „domaćina“, na teritoriju drevnih Maja, tačno u ponoć a ako nekoga interesuje, u Srbiju stiže sedam sati kasnije po našem vremenu, što znači da će mnogi Srbi smak sveta prespavati ali valjda će ih neko u toku dana obavestiti šta se desilo.

U svakom slučaju, kao što je nedavno rekao jedan naš poznati aforističar: „Lako ću ja sa smakom sveta, ne znam šta ću sa računima i dugovima narednih dana, meseci, i godina“.

Izvor: Pravda


Нема коментара:

Постави коментар