Skoro sve što natera ženu da slasno obliže usne košta, u ovom slučaju kao zlato. Braon zlato. Ako ste mislili da su one bombonjere po samoposlugama basnoslovno skupe, pa - ha, slatki ste.
1. La Madeline au Truffe - Kraljica među čokoladama
Čokoladna bombica La Madeline au Truffe nije čak ni pravilnog oblika, a košta papreno
Sviđa vam se kako ovo izgleda? Naravno da vam se sviđa. Jedan kilogram ove čokolade košta kao, za naše uslove, solidan polovni automobil - jedan kilogram, to vam je oko 20 kuglica La Madeline au Trufee. Ovu čokoladu pravi kompanija “Knipschildt”, a pola kilograma košta neverovatnih 2.500 - 2.600 dolara! Naime, na sajtu kompanije stoji da jedna kuglica ima 1,9 unci (oko 50 - 55 grama), i košta 250 dolara komad...
Ova basnoslovno skupa poslastica ujedno je i najskuplja na svetu, a za njenu cenu krivi su vrhunski sastojci. Recept se sastoji iz 70% Valrhona crne čokolade i slatke pavlake, pa se ova smesa 24 sata namače u vanilu i čisto ulje od tartufa. Ovaj bogati fil se onda obmota oko francuskog Perigord Tartufa, pa se sve na kraju urola u kakao.
2. Noka - Čista egzotika
Noka čokolada je potpuno prirodna
Ova poslastica je prava egzotična lepotica. Nokine čokolade prave se od najboljeg kakaa iz Venecuele, Trinidada, Obale Slonovače i Ekvadora. Sačinjena je od 75% kakaa i ostalih uobičajenih sastojaka, sa jednom bitnom razlikom - potpuno je prirodna. U ovaj slatkiš se ne dodaju aditivi, kao ni aroma vanile, čime se njen proizvođač Noka Vintages Collection posebno ponosi, do te mere da je cena za pola kilograma 854 dolara
3. Delafee - "Začinjeno" zlatom
Zlato! Ljudi - zlato! Aman!
Pošto ćete ovu čokoladu platiti suvim zlatom, red je da malo njega i pojedete - možda je bila ideja švajcarske kompanije Delfee, kada je smislila ovaj slatkiš. Ako vam nešto krcne pod zubima dok žvaćete ovaj slatki užitak to neće biti lešnici ili bademi već jestivo 24-karatno zlato! Naravno, slatkiš sadrži i šećer, mleko i ulje, ali kao da je bitno, pobogu - napravljena je od zlata! Cena je, pogađate, “skromna” i iznosi 504 dolara za 500 grama. Poređenja radi, za te pare možete naći više nego solidan verenički prsten od čistog zlata. Znate… onog koje se ne topi u ustima.
4. Richart - Na francuski način
Rišar - fascinantni detalji završne obrade
Iako nema mesto na postolju 3 najskuplje čokolade, francuski Richart se sastoji od 70% Kriolo kakaa iz Venecuele koji se smatra najkvalitetnijim na svetu. Pored toga na ukusu, ali i skupoći, doprinose najbolje vrste badema, kupina, jagoda i egzotični začini. Cena? Pa ne baš ubedljivih 120 dolara za 500 grama, pošto sad već znate da možete da potrošite i par hiljada “zelembaća“ za istu količinu.
5. Godiva G - Belgijska tradicija
U Godivi G možete da probate tasmanijski med
Belgija je zemlja čokolade i Herkula Poaroa! Ne možete da pričate o belgijskoj čokoladi, a da ne pomenete Godivu, a posebno njenu “G” kolekciju. U sastav ovog slatkiša ulaze retki sastojci poput tasmanijskog meda ili specijalne meksičke ljute mešavine. Godiva G kolekcija je, pored toga, najjeftinija među eletnim poslasticama i košta “samo“ 107 dolara za pola kilograma. Maltene da ni ne poželite da izdvojite novac za takvu tričariju...
Izvor: Vesti online
Нема коментара:
Постави коментар