13. 7. 2013.

Opšta panika u službama SAD na dan smrti Nikole Tesle


Na dan smrti Nikole Tesle, 7. januara 1943. godine u Njujorku, sve američke obaveštajne službe i vojska su bili u potpunoj panici.

Zbog velikog straha da njegovi izumi ne dospeju u “pogrešne” ruke FBI je, kad je objavljeno da je Tesla umro, zapečatio njegovu sobu i odneo kovčeg sa genijevim izumima.

Ono što je bilo smešno za javnost, zabrinulo je američki vojni vrh.

Tesline izjave da može napraviti zrak smrti, najmoćnije i konačno oružje svih vremena, da može da se ostvari komunikacija s drugim planetima i da bez problema može razdeliti Zemlju poput jabuke, rezultirale su time da je američka vlada sva istraživanja te vrste konfiskovala nakon njegove smrti bojeći se da je bio u pravu, piše Večernji list.

Zrak smrti naučnici su pokušavali da naprave kroz vekove koristeći sunce i ogledalo, dok je Tesla koristio struju.

Tesla je plašio Amerikance i veštinom da napravi usmeren prodoran snop čestica smrtonosnih razmera. Da je moguće raspoloviti Zemlju, shvatio je testirajući elektromehanički oscilator koji je priključio na gvozdeni stub postavljen na peščani pod u podrumu. Vibracije koje su tada nastale izazvale su potres, a mogle bi poslužiti, objasnio je Tesla, i kao “nož kojim se može raspoloviti Zemlja kao jabuka”.

Šta su agenti obaveštajne službe pronašli, i šta je od toga sve ukradeno, prekopirano, sklonjeno u stranu nije poznato, ali za života Tesla je zvanično prijavio 272 izuma, a veruje se da ih je bilo još barem 800. Ipak, 10 Nobelovih nagrada podeljeno je onima koji su kopirali Teslu.

- Neka budućnost kaže istinu i sudi svakome prema njegovom delu i dostignućima. Sadašnjost je njihova, budućnost za koju sam stvarno radio je moja – rekao je Tesla jednom prilikom.

Malo poznate činjenice o Tesli

* Tesla je u Karlovačkoj gimnaziji imao jedinicu, a nije mu išlo ni crtanje.
 
* Bio je sve, samo ne biznismen.
 
* Uspeo je da obuzda Nijagarnive vodopade gde je izgradio hidroelektranu.
 
* Otkrio je stacionirane talase.Uz pomoć njih otkrio je da Zemlja može poslužiti kao vodič i da može da reaguje kao muzička igla na električne vibracije na određenoj frekvenciji.
 
* Dokazao je svoju viziju – struju je moguće slati na daljinu, bez žica i stubova, dakle, bila bi dostupna svima i besplatna.
 
* Smatrao je da Zemlja može uskladištiti veliki potencijal energije groma.
 
* Rođen je u ponoć 10. jula 1856. godine dok su munje i gromovi parali nebo.
 
* Kao dečak je tvrdio da može da čuje ono što drugi ne mogu: kucanje sata u trećoj sobi, lagano sletanje muve na sto njemu je tutnjalo u uhu, kočija, iako je prolazila na velikoj udaljenosti, njemu je tresla čitavo telo.

Izvor: Novosti

Нема коментара:

Постави коментар