31. 7. 2013.

Četiri miliona za četiri dana u ćeliji


Student Danijel Čong

Student Univerziteta „Kalifornija“ koji je prošle godine u pritvorskoj ćeliji proveo skoro pet dana sa lisicama na rukama bez hrane i vode, postigao je dogovor sa američkom agencijom za borbu protiv droge (DEA) da mu zbog tog „propusta“ isplati 4,1 milion dolara, saopštili su njegovi advokati.

Danijel Čong (24) priveden je sa još osam osoba 21. aprila 2012. godine tokom racije u San Dijegu. On je rekao da je bio primoran da pije sopstveni urin i da je skoro umro u pritvorskoj ćeliji, gde je smešten, a potom očigledno zaboravljen.

Pošto je „pronađen“, Čong je proveo pet dana u bolnici, od čega tri dana na intenzivnoj nezi. Prošle godine podneo je tužbu, tražeći od DEA 20 miliona dolara.

Njegovi advokati su u utorak saopštili da su uspeli da se nagode i da će DEA njihovom klijentu isplatiti 4,1 milion dolara, prenela je agencija Rojters.

Čong sa svojim pravnim zastupnikom

Predstavnica za štampu DEA je izjavila da ta agencija sprovodi istragu o ovom incidentu, ali nije želela da komentariše da je postignuto poravnjanje.

DEA je ranije priznala da je Čong „slučajno ostavljen“ u pritvorskoj ćeliji.

Advokati navode da su policajci odveli Čonga u pritvorsku ćeliju, rekavši mu da će „doći po njega za minut“, što se nije desilo. Čong je tako ostao u ćeliji četiri i po dana, a pronađen je u jako lošem stanju.


Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар