26. 7. 2013.

Nova trka pred bogatašima – ko ima veću podmornicu!


Pošto na klasične jahte više nema šta da se doda, a takmičenje u veličini je već pomalo dosadilo, austrijski studio je smislio nešto novo – jahtu koja spolja izgleda kao podmornica i ima gotovo sve njene odlike.

Ako ste neki zlikovac poput onih iz filmova o Džejmsu Bondu ili jednostavno superbogati, spremite pare za novu igračku!

Merenje „čija jahta duža“ uskoro se seli u istoriju. A čak je i bogatašima dosadilo.

Austrijski studio za dizajn superjahti, "Motion Code: Blue", radi na razradi projekta koji će reči jahta dati potpuno novo značenje.

Zove se „Migalu“, po albino kitu, ima 115 metara i omogućiće vlasniku da se razlikuje od svih, da iskoči iz gomile... Zapravo da uroni i nestane!


Jer ima trup širine 11 metara, identičan kao današnje vojne podmornice.

Samo joj je toranj specijalno dizajniran – duži je i širi, jer se ispod njega nalazi glavna soba sa stepeništem u nastavku, kojim se silazi na „plažu“, zapravo na platformu sa suncobranima i ležaljkama, barom, bazenom osam puta tri metra i heliodromom.

Tu je i jedna đakuzi zona.


Pre nego što „Migalu“ zaroni, sav nameštaj se sklanja u skladišta, a dno bazena se diže i izjednačava sa nivoom glavne palube.

Prednji paluba je potpuno posvećena vlasnikovoj privatnosti. Sa nje se direktno može pristupiti privatnom baru i apartmanu na dva nivoa.



Tu je i krov koji se po potrebi teleskopski diže i spušta, radi stvaranja hladovine.

Unutrašnjim odajama se pristupa preko dva stepeništa sa glavne palube ili liftovima ako se već nalazite unutra.


Gostima je na raspolaganju osam VIP apartmana u potpalubljima dva i tri.

Luksuz je dopunjen bioskopskom salom, bibliotekom, teretanom i igraonicom. Duž čitavog trupa i tornja su prozori za užitak putnika tokom zarona.

Ko bi rekao da je ovo paluba jedne podmornice

Potpalublje četiri je u potpunosti rezervisano za posadu.

Navigacioni i komunikacioni uređaji će biti najsavremeniji, dok će maksimalna dubina na koju će moći da zaroni ova superjahta, zapravo podmornica, biti 240 metara.


„Veliki broj klijenata je imao baš ovakve specijalne zahteve po pitanju dizajna, tako da je namera studija bila da ponudi koncept koji će preći granice mašte“, ističe portparol studija "Motion Code: Blue".

Direktori Kristofer Gloning i Kristijan Gampol su i pre toga želeli da transformišu dobro poznati, provereni oblik podmornice u privatnu jahtu. Da stvore umetničko delo veličine megajahte uz beneficije zaranjanja, kao i tajnog, privatnog putovanja pod vodom, bez vremenskih uticaja iznad površine vode.

Još je rano govoriti o ceni.


Izvor: RTS









Нема коментара:

Постави коментар