30. 7. 2013.

Inke su opijale i drogirale decu pa ih žrtvovali!


 Devojčica je imala 13 godina kada su je žrtvovali

Da, dobro ste pročitali naslov, Inke su žrtvovale decu. Onu decu koju su izabrali za žrtve mesecima su drogirali alkoholom i lišćem koke i tako ih pripremali za smrt. Ovu brutalnu i frapantnu činjenicu dokazao je međunarodni tim naučnika koji je proučavao 500 godina stare mumije troje dece koje su pronađene 1999. u blizini vulkana Lulailako, visokom 6739 metara, na granici Argentine i Čilea.

 Grobnica u kojoj su pronađene mumije

Zaključke studije sada su objavili u magazinu "Proceedings". Inke su verovale da stanje opijenosti vodi prema duhovnosti. Naučnici su zahvaljujući uzorcima kose došli do zaključka kako su Inke decu pripremale za žrtvene rituale.


Dokazali su da su Inke devojčici staroj 13 godina godinu dana pre smrti promenili ishranu. Pretpostavlja se da su je tada izabrali za žrtvu i da su joj davali lišće koke i alkohol koji su dobijali od kukuruza. Devojčica je bila najstarija od pronađenih mumija.


Nisu pronađeni tragovi koji bi pokazivali da je devojčica ubijena nasilnom smrću pa se pretpostavlja da su deca ostavljena da se smrznu. Uz mumije koje su dobro očuvane, pronađeno je zlato, srebro, kipovi, tekstil i lonci u kojima se verovatno nalazila hrana, piše Dejli Mejl.



Izvor: Alo

Нема коментара:

Постави коментар