26. 7. 2013.

Novi uspeh avanturiste Putina



Ruski predsednik Vladimir Putin upecao je 21 kilogram teškog grgeča na vikend odmoru u Sibiru, saopštio je danas Kremlj.

U saopštenju koje prenosi AFP navodi se da se Putinu na putovanju pridružio i Dmitrij Medvedev kako bi pokazali da su prva dva čoveka Rusije ujedinjeni i pored problema sa kojima su suočeni.

Na državnoj teleziviji prikazan je snimak Putina koji se iznenađeno smeje kada je ugledao ogromnu ribu koju je potom poljubio.

"To je interesantna relaksacija. Putin i Medvedev su se lepo družili, pričali i plivali", rekao je Itar tas agenciji portparol Kremlja Dmitri Peskov. Kremlj je objavio i nekoliko fotografija na kojima se vidi Putin bez majice i sa tamnim naočarima za sunce.

Na slikama i snimcima se ne vidi da li je i Medvedev pecao, ali je "uhvaćen" kako fotografiše okolinu stojeći u čamcu. Peskov je rekao da su "veoma lepe" fotografije koje je snimio Medvedev sada postavljene na sajtu Kremlja.

Portparol je objasnio i da su dvojica muškaraca posetili udaljeni Tuva region na jugu Sibira koji se nalazi na granici sa Mongolijom. Tuva je, inače, rodni region ministra odbrane Sergeja Šojgua, jednog od najbližih saveznika i prijatelja Putina koji je takođe bio na "pecaroškom" odmoru.

Medijsko pokrivanje Putinovih odmora Kremlj strogo kontroliše kako bi predsednika predstavili kao žestokog ljubitelja akcija i prirode što se, smatraju oni, dopada mnogi Rusima. Ranije ovog meseca, Putin je malom podmornicom pogledao olupinu na dnu Baltičkog mora.



Izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар