30. 7. 2013.

Igračka koju će deca obožavati


Dva britanska pronalazača predstavila su igračku o kojoj sanja svako dete - medu sa kojim mališani mogu da razgovaraju.

Nazvan Supermeda (Supertoy Teddy), plišana igračka peva, čita priče, a može i da odgovara na pitanja tako što konsultuje Internet.

Prema pisanju "Dejli mejla", Supermeda će na tržište stići krajem ove godine, na vreme za božićne i novogodišnje praznike, a koštaće 39 funti (oko 45 evra).

Igračka ima robotske udove i usta sinhronizovana sa unutrašnjim zvučnicima. Koristi specijalnu aplikaciju koja se preuzima mobilnim telefonom, a zatim instalira u robotski sistem igračke.

Proizvođači su predvideli tri varijante: jednu za decu, jednu opštu i jednu za odrasle, sličnu medi iz hit komedije "Ted".

"Uspeli smo da napravimo sjajan prototip koji će, verujemo, promeniti način na koji se deca igraju sa igračkama i kako odrasli razmišljaju o veštačkoj inteligenciji", kažu pronalazači Ešli Konlan i Karsten Flige.

Pored toga što priča priče, meda može da odgovara na pitanja o vremenu, pa čak i da čita vesti, pušta muziku i radio programe. Pored toga govori više od 30 jezika, a vremenom pamti ono što njegov vlasnik voli, odnosno ne voli, postepeno se adaptirajući njegovim sklonostima i ukusima.

Roditelji, ne brinite, meda ne psuje i ne govori ružne reči.

"Od mene to nećete čuti. Nijedan roditelj ne voli kada njegovo dete govori ružne reči i ne želim da ih ljutim. Ja želim da obradujem decu širom sveta", kaže "supermeda". 



Izvor: Mondo

Нема коментара:

Постави коментар