30. 7. 2013.

Staljinovo pismo koje je poslao nastavniku svog sina!


Staljinova deca su, za razliku od mnoge dece današnjih moćnika i bogataša, pohađala običnu školu, a on nije želeo da njegov Vasilije ima bilo kakve protekcije jer je Staljinov sin.

„Nastavniku, drugu Martišinu.

Dobio sam Vaše pismo o izgredima Vasilija Staljina. Hvala na pismu. Odgovaram sa velikim zakašnjenjem zbog prezauzetosti poslom. Molim Vas, izvinite.

Vasilij je razmažen momak osrednjih sposobnosti, neznalica koja nije uvek pravična, koja voli da ucenjuje slabe “rukovodioce”. On je često dripac slabe, tačnije − neorganizovane volje.

Razmazili su ga mnogi “kumovi” i “kumići” uz isticanje da je on “Staljinov sin”. Srećan sam što se u Vama našao makar jedan nastavnik dostojan poštovanja koji se prema Vasiliju odnosi kao prema svima i od klipana zahteva da se potčini školskom režimu.


Vasilija kvare direktori, koje ste pomenuli, ljudi-krpe kojima nije mesto u školi.

A što drznik Vasilij još nije upropašćen, to je zbog toga što u našoj zemlji još postoje nastavnici koji ne dozvoljavaju da razmaženi vlastelinov sin propadne.

Moj Vam je savet: neka vaši zahtevi prema Vasiliju budu stroži i ne plašite se lažnih ucena i pretnji razmaženka da će “izvršiti samoubistvo”. U tome ćete imati moju podršku.

Nažalost, nemam mogućnost da se lično bakćem sa Vasilijem. Ali obećavam Vam da ću ga s vremena na vreme zgrabiti za šiju.

Pozdrav!

J. STALjIN
8. VI ’38.”

Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар