30. 7. 2013.

Da ti se srce slomi: Inspektor ponižava siromašnog dečaka


Video koji je osvanuo na društvenim mrežama izazvao je bes Meksikanaca jer prikazuje gradskog inspektora u gradu Vilahermosi kako ponižava siromašnog dečaka, uličnog prodavača slatkiša i cigareta.

Snimak prikazuje siromašnog desetogodišnjeg dečaka, pripadnika meksičkih Indijanaca plemena Tzotzil, kako neutešno plače dok mu inspektor iz pletene košare vadi cigarete i tera ga da iz košare izbaci slatkiše na ulicu. Šteta od cigareta koje mu je oduzeo inspektor verovatno je veća od dečakove nedeljne zarade, piše Huffington Post.

Nakon što je inspektor otišao, dečaku je prišao jedan muškarac i pokupio slatkiše natrag u košaru, a dečak je čučnuo, rukama pokrio glavu i neutešno jecao.

Nakon objavljivanja ovog videa, javnost je oštro osudila postupanje gradskog inspektora. Iako je u Meksiku zabranjeno da maloletnici prodaju ili kupuju cigarete, svi se slažu da se inspektor nedolično ponašao.

U priču su se uključile i gradske vlasti i Nacionalna komisija za ljudska prava, koja je najavila je da će istražiti slučaj. Grad je objavio da je otpustio inspektora, a guverner države Tabasko je saopštio da će njegova kancelarija dečaku dati stipendiju. Naime, dečak inače živi na selu s bakom i dedom, a hteo je doći u grad kako bi zaradio za školski pribor i uniformu. Zato je došao sa tetkom u Vilahermosu, ali nakon incidenta se vratio dedi i baki.



Izvor: Vesti net


Нема коментара:

Постави коментар