26. 7. 2013.

Zašto postoje biblije u hotelima i ko ih ostavlja?


"Hotelske biblije“ takođe su poznate i kao "Gideonove biblije“ po grupi muških misionara i biznismena hrišćana koji su na sebe preuzeli zadatak da svaki hotel u sobi ima bibliju.

Štampanje biblija se finansira isključivo iz donacija koje se šalju organizaciji Gideon International. Ove donacije uglavnom šalju crkve i pojedinci koji podržavaju njihov cilj.
 
Biblija se u ceremonijalnom procesu predaje menadžeru novog hotela a organizacija potom hotelu šalje dovoljan broj biblija kako bi mogle da se nađu u svakoj sobi.
 
Grupa takođe obezbeđuje zamene u slučaju da se one istroše ili "nestanu“ iako Gideoni ne veruju da ih neko krade, njih jednostavno uzimaju ljudi u nevolji i to se računa kao uspeh u njihovoj misiji da se širi reč gospoda.
 
Procenjuje se da 25 odsto gostiju hotela zapravo čita ove biblije koje su im na raspolaganju.
 
Kako organizacija procenjuje, životni vek jedne biblije iznosi 6 godina i to znači da je za to vreme pročita 2300 gostiju hotela.
 
Ovi rezultati se baziraju na istraživanju koje je sproveo Gideon International. Ovaj projekat pokazao se izuzetno uspešnim tako da su i druge religije počele da dele svoju literaturu. Ovaj projekat prvo je usvojen u Luizvilu u Kentakiju a prva Gideonova biblija je ostavljena u hotelu Superior u Montani 1908. godine. Od tada je u hotelima u Americi i u preko 190 drugih zemalja ostavljeno preko 1.8 milijardi biblija na preko 90 jezika.
 
Organizacija takođe dostavlja biblije zatvorima i bolnicama.


Izvor: Vesti online


Нема коментара:

Постави коментар