20. 7. 2013.

Jestiva remek dela: Portreti od žvaka, mleka, vina...



Vivi Mek je umetnica iz Francuske koja koristi hranu da bi napravila portrete poznatih. Iako još uvek svoja remek-dela nije izlagala u umetničkim galerijama Vivi je postala vrlo poznata na internetu.

Mlada umetnica izdvojila se među mnoštvom koji hranu upotrebljavaju za stvaranje svojih umetnina, jer veštim pokretima ruku žvake, mleko, razni sosevi i kremovi pretvaraju se poznate ličnosti.


Kada radi sa tečnostima Vivi koristi plastičnu slamku i svoje ruke da bi oslikala poslužavnik koji joj menja platno. Neverovatno je kako, pomoću najjednostavnijih pomagala, uspeva da verno ocrta i fine linije lica na portretima.


Vivi Mek nikad nije pohađala umetničku školu. Ona je na blogovima i Fejsbuku naučila osnove crtanja i slikanja. Počela je da radi sa olovkom i papirom, ali je ubrzo shvatila da joj to nije previše kreativno. Zavolela je slikanje po telu i brzo crtanje. Stvaranje svoje umetnosti snimala je i zabeleženo postavljala na Jutjub, međutim, tek kad je počela da eksperimentiše sa različitom hranom njen rad je postigao uspeh.


Fotografije poznatih poput Brusa Lija u mleku, repera Ajs Kjuba u ledu ili Ejmi Vajnhaus u vinu postali su veoma popularni na internetu i Vivi pretvorili u zvezdu.

Pogledajte video:



 Izvor: Telegraf



Нема коментара:

Постави коментар