5. 7. 2013.

Džinovska glava: Dečaku (2) deformisano lice zbog nepoznate bolesti


Ejdan Jakovjak Smit, dvogodišnjak iz Britanije, boluje od nepoznate bolesti zbog koje ima veliku, deformisanu glavu, leđa i promene na koži. Njemu je mozak oštećen, lice mu je potpuno izmenjeno i verovatno nikada neće moći da govori ili da se samostalno kreće.

Doktori nemaju predstavu od čega mališan boluje i nagađaju sa dijagnozama praktično od kada je rođen! Britanski “Dejli mejl” prenosi da je Ejdan prevremeno rođena beba, a prema rečima njegovih roditenja Viki i Karla, lekari bukvalno sistemom eliminacije pokušavaju da utvrde od koje bolesti pati njihovo dete.


- Do sada su utvrdili da Ejdan ima 40 različitih simptoma. Najpre su sumnjali da boluje od gigantizma, ali sada sumnjaju na jedan drugi genetski poremećaj – kažu roditelji, koji su se potpuno posvetili brizi o sinu.  Oni kažu da Ejdan, ipak, reaguje na njih i da na neki način uspevaju da komuniciraju.

- Šalje nam poljupce, smeje se i kikoće. Tačno znamo da nas prepoznaje – kažu Viki i Karla, koji su naglasili da pored svih zdravstvenih problema porodica Smit se muči i sa birokratijom i administracijom.

Naime, zbog toga što doktori ne znaju da odrede dijagnozu, roditelji ne mogu da računaju na socijalnu pomoć.

Pogledajte video:


Izvor: Telegraf


Нема коментара:

Постави коментар