1. 7. 2013.

Pogledajte fantastične 3D crteže

Jedan od neverovatnih crteža Ramona Bruina

Holanđanin Ramon Bruin (31) je umetnik koji stvara genijalne trodimenzionalne crteže koji su neverovatno realni i jednostavno vas uvlače u sebe. Pri crtanju on koristi samo papir i olovku, a slika anamorfozis tehnikom, načinom crtanja koji je sličan “erbrašingu”.

Uz pomoć te tehnike on crta bukvalno sve, od brodova koji izgledaju kao da se njišu i plove, preko ptica koje samo što ne polete, do ljudskih lobanja koje se izdužuju.

Gledajući njegove radove morate se zapitati: da li je to realnost ili umetnost. Možda bi odgovor mogao da bude i jedno i drugo, jer granica ne postoji. Njegovi crteži izgledaju neverovatno “živo”, a takav utisak se dodatno pojačava ukoliko se umetnička dela od papira gledaju pod određenim uglom.

- Erbrašing je odlična tehnika za stvaranje izuzetno realističnih crteža – kaže Bruin koji se tom tehnikom bavi duže od deset godina.


Inače, slikanje “erbraš” tehnikom zapravo je način crtanja sa specijalnim vazdušnim pištoljem bez dodirivanja površine koja se oslikava.

Iako nije otkrio detalje vezane za anamorfozis tehniku kojom crta, Bruin je izjavio da voli da eksperimentiše sa svetlom kako bi “oživljavao” svoje crteže.


Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар