5. 7. 2013.

Zakopala ukletih 150.000 dolara, pronalazač umro!


Amerikanac koji je pre dve godine u svom vrtu u Ilinoju pronašao zakopanih 150.000 dolara, umro je neposredno pred preuzimanje dela novca na sudu i samim tim pokrenuo „crni bilans“. Njegov otac je doživeo srčani udar, a ćerka starice koja je zakopala pare zbog prokletstva i u međuvremenu preminula, razbolela se.

Vejn Sabaj je u avgustu 2011. godine slučajno pronašao 150.000 dolara, dok je brao brokoli u svom vrtu u Mekhenriju, u Ilinoju. Nažalost, umro je pre nego što je uspeo da potroši i cent od tih para, pišu američki mediji.

Advokat Robert Burk

U medijima se pojavila priča o tome da je taj novac uklet, kao što je još u vreme pronalaska tvrdila njegova komšinica.

Naime, nakon što je novac pronašao, 51-godišnji Vejn ga je pokazao svom ocu i njih dvojica su odlučila da sve prijave policiji sumnjajući da nisu u pitanju pare od krađe ili preprodaje droge.

Sud je tada odlučio da oni mogu da zadrže novac ako se niko ne javi do 1. septembra 2012. godine. Ali, uskoro se javilo dvoje ljudi, a jedna od njih bila je Sabajeva komšinica, ćerka Delores Džonson, koja je tvrdila da je njena majka zakopala svoju ušteđevinu, kako bi se rešila prokletih para.

Oni su se potom našli na sudu, a novac je trebalo da podele 11. jula, izjavio je Sabajev advokat Robert Burk.


Starica Delores Džonson takođe je preminula pre nego što je nagodba dogovorena, u decembru 2012. godine u 87. godini, a svojoj ćerki je rekla da se „novca okane jer je proklet“, ispričao je Burk i dodao: „Očigledno je bila u pravu. Novac je proklet“.

Vejn Sabaj je umro od komplikacija vezanih za dijabetes, a pronašao ga je njegov sin. Iste večeri Vejnov otac, saznavši da mu je sin preminuo, zbog srčanog udara završio je u bolnici.

Burk je odbio da iznese detalje o nagodbi oko novca, za koju se pretpostavlja da će biti izvršena.

Druga osoba koja je tvrdila da je novac njen je vlasnik prodavnice alkoholnih pića, koji je tvrdio da je u pitanju isti iznos gotovine koji je njemu ukraden 2010. godine. Advokat Burk je izjavio da ima pisanu i usmenu izjavu, kojom se on na kraju ipak odrekao para.

U istrazi koju je sprovela policija, novac nije mogao da se poveže ni sa jednom kriminalnom radnjom, a ćerka Delores Džonson koja je u međuvremenu dobila zdravstvene probleme, detaljno je opisala kako je novac upakovan i zakopan, zbog čega je slučaj završio na sudu.

Na kraju je interesantno da je advokat Burk izjavio da ne želi da naplati svoje usluge, plašeći se, verovatno, ukletih para.

Izvor: RTS



Нема коментара:

Постави коментар