29. 9. 2013.

Beba i sedam tigrova!

 Dvogodišnja Rajara jaše tigra

Porodica Boržes iz brazilskog grada Maringe veoma voli mačke. I ništa tu ne bi bilo čudno da te mačke nisu - odrasli tigrovi!

Porodica ih danas ima čak sedmoro, a počelo je tako što je Ari Boržes, glava kuće, pre osam godina spasao dva tigra iz cirkusa i počeo da se brine o njima u dvorištu. O ljubimcima uz njega brinu njegove tri ćerke - Najara (20), Ujara (23) i Deuzanira (24) - koje ih hrane, šetaju, igraju se s njima, pa čak i plivaju u bazenu.

U bazen samo sa Najarom

Jedino ih se zet Rafael boji „kao vrag tamjana”, ali ne može da spreči suprugu Ujaru da njihovu dvogodišnju ćerkicu Rajaru drži blizu predatora.

- To što ova porodica radi je opasno. Voleo bih da me supruga sluša i da drži našu bebu na sigurnoj udaljenosti - izjavio je Rafael, s kojim se Ari baš nimalo ne slaže.

Porodični ručak: Ari sa ćerkama, unukom i mačkom
 
- Nikada me nije bilo strah za sigurnost moje porodice. Životinjama moraš pokazati ljubav i poštovanje i one će ti na isti način uzvratiti. Ti su tigrovi članovi naše porodice i više ne mogu zamisliti život bez njih - ističe on.
Boržes je u međuvremenu prestao da uzgaja tigrove jer nije imao dozvole, ali se nada da će uspeti da otvori eko-park u kojem će ove životinje moći slobodno da žive.

- Te životinje na tržištu više vrede mrtve nego žive i moja misija je da pomognem održavanju vrste - tvrdi on.
 
 
Izvor: Alo
 








Нема коментара:

Постави коментар