8. 9. 2013.

Sve za lepotu: Maska od izmeta slavuja


Saloni širom Njujorka sve više praktikuju neobičan metod za piling lica, otklanjanje bubuljica i ublažavanje akni. Reč je o tretmanu koji u sebi sadrži čudan sastojak - izmet azijskog slavuja, piše Dejli mejl.

Šizuka Bernštajn

Vlasnica salona „Šizuka“ Šizuka Bernštajn kaže da su ovim tretmanom nekada gejše ulepšavale lica, a da je ona naučila tehniku od majke.

„Zato su japanske bake imale lep ten“, kaže Djuk Klok, vlasnik sličnog spa centra u Santa Feu, kod koga tretman izmetom slavuja košta 180 dolara, što je standardna cena.

Tretman počinje otvaranjem pora i omekšavanjem kože toplom vodenom parom. Zatim se nanosi krema, pa sušeni izmet samleven u prah i pomešan sa pirinčanim mekinjama.


Posle oko pet minuta skida se s lica parnim čistačem, a zatim se oko glave obmotava topao vlažan peškir sa esencijalnim uljima.

Završnicu čini maska od zelenog čaja za jačanje kolagena.

Dermatolog Majkl Grin tvrdi da ovaj tretman nema ništa moćnije dejstvo od bilo kog pilinga, ali Šizuka Bernštajn insistira na njegovoj lekovitosti.

„Koristimo samo izmet od slavuja, jer se oni hrane posebnim semenkama i tako proizvode enzime koji su aktivni sastojci tretmana“, navodi Šizuka.


Izvor: RTS



Нема коментара:

Постави коментар