7. 9. 2013.

Šta se čuje kada okrenete broj tajne službe MI6?



Urednici sajta Kernelmag od anonimnog izvora uspeli su da dobiju jedan od tajnih brojeva britanske službe MI6. Ubrzo potom, odlučili su da okrenu taj broj. Saznajte šta se potom desilo...

Neimenovani izvor poslao je mejl magazinu u kom ih je obavestio o legendarnom radio signalu koji se emituje sa Kipra poznatom kao „Linkolnšajerski kradljivac“ i kojim upravlja tajna služba Velike Britanije.

Sudeći po ovom izvoru, radio signal je emitovan od 1976. do 2008. godine, a arhivirane snimke starog radio signala moguće je čuti na internetu. Međutim, izvor im je takođe saopštio da „Kradljivac“ i dalje živi na tajnom telefonskom broju za MI6 agente na Bliskom istoku.

Izvor je urednicima magazina rekao da nakon što je signal ugašen, on je premešten na tajni broj u Velikoj Britaniji, koji po njemu glasi:  +44 1252 230 607

Broj je registrovan u gradu Alderšotu u Hemširu na jugu Engleske.

Kao i originalni “Kradljivac”, u pitanju je stanica sa brojevima koja predstavlja vid komunikacije kroz koji špijuni mogu da primaju šifrovane poruke u određeno vreme. Svako ko pozove taj broj ili uhvati radio signal može da mu dobije pristup.

Međutim, ukoliko ne posedujete poseban uređaj koji će dešifrovati poruku, ne postoji način da saznate šta se tačno emituje.

Urednici su odlučili da okrenu dobijeni broj, i ovo je ono što su čuli:

kernelmag  


Izvor: B92


Нема коментара:

Постави коментар