5. 9. 2013.

Neobičan hobi: Uzgaja 200.000 džinovskih bubašvaba


Američki student Kajl Kandilijan (20) iz grada Dirborna u Mičigenu ima izuzetno neobičan hobi pošto uzgaja bubašvabe kao kućne ljubimce. On u svojoj spavaćoj sobi drži čak 200.000 bubašvaba koje čuva u plastičnim kutijama. Prema njegovim rečima, neobične kućne ljubimce uzgaja iz zabave, ali i da bi zaradio.

Naime, neke od 130 vrsta bubašvaba koliko ih Kandilijan ima izuzetno su retke. Njihova cena na tržištu kreće se od 150 do 200 dolara.

- Prodajem ih na izložbenim sajmovima, a od novca koji dobijem plaćam studentske kredite, ulažem u kupovinu novih buba, kupujem video-igrice i alatke za baštu – kaže momak koji je neobičnim hobijem počeo da se bavi kada je na koledžu video izložbu insekata.


Na pitanje zašto drži štetočine u svojoj spavaćoj sobi, Kajl kaže da je samo oko 4.000 buba od njegovih 200.000 zapravo štetno. Ipak, napominje da nije sve bilo idilično u početku.

- Roditelji su se u startu protivili mojoj ideji. Majka je bila izvan sebe od besa kada je jednom prilikom ugledala bubašvabu na rolni taolet-papira – kaže kroz smeh Kandilijan, i dodaje da je nakon tog incidenta upotrebio vazelin kako se njegovi ljubimci ne bi širili kućom.

On je tu ideju kasnije podelio i na sajmu nauke u Detroitu, što mu je donelo glavnu nagradu. Premija je bila i što su majka i otac posle toga “popustili” i počeli da ga podržavaju u njegovom hobiju.

 Pogledajte video-snimak:



Izvor: Telegraf



Нема коментара:

Постави коментар