12. 9. 2013.

Misteriozna figura plaši Švajcarce čitavu deceniju


Misteriozna figura, koja već čitavu deceniju hoda švajcarskom šumom u uniformi, debelom plaštu i sa gas maskom na licu, fotografisana je po prvi put.

Osoba poznata po nadimku Le Loyon švajcarski je odgovor na čudovište iz Loh Nesa. Do sada se nije pokazao agresivnim ili opasnim, ali ga vlasti traže kako bi razgovarali sa njim i zamolili ga da izgleda malo manje preteće.

Priče o Le Loyonu dolaze iz šuma u Maulesu, na zapadu Švajcarske, a čini se da on svakodnevno hoda istom rutom.

Prošlog meseca je list Le Matin objavio fotografiju koja se smatra prvom fotografijom Le Loyona ikada snimljenom.

"Naišao sam na njega u blizini žbunja i prišao sam mu na nekih 10-ak metara. Imao je vojni ogrtač, čizme i vojnu gas masku, neku staru verziju, mislim. Bio je viši od 1,90 metara i gledao je u mene, a zatim se okrenuo i otišao u tišini", rekao je neimenovani fotograf amater.

Jedna lokalna stanovnica naišla je na Le Loyona u junu prošle godine, kada se pojavio noseći gomilu cveća. Marian Dešlo, takođe lokalna stanovnica, naišla je na Le Loyona tokom proleća.

"Bila je kišovita nedelja. Nosio je kapu, tamni ogrtač i gas masku. Šta mu je moglo prolaziti kroz glavu? Ne znam, ali mi je bilo neugodno. Nadam se da neću više naići na njega", rekla je ona.

Drugi svedoci navode da je Le Loyon svojom pojavom prestravio njihovu decu, a mnoge žene se plaše da same idu kroz šumu.

"Porodice više ne idu u šumu. Niko ovde više ne smatra tu priču zabavnom", kaže jedan farmer i dodaje kako se Le Loyon redovno pojavljuje već duže od 10 godina.

Postoji veliki broj teorija o Le Loyonu, ali nijedna nije sigurna. Uprkos strahu koji su mnogi osetili pri susretu s njim, svi navode kako Le Loyon nikada nije pokazao nikakve znake agresivnosti.

"Situacija je tako delikatna da mi u osnovi i nemamo ništa protiv njega. Ipak, budući da izaziva strah, pokušaćemo da ga pronađemo i obeshrabrimo od takvog ponašanja", rekao je Gaj Savari, opštinski zvaničnik zadužen za šume.


Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар