1. 9. 2013.

Kreativno: Stari autobus pretvorile u luksuzni stan


Dve žene iz Izraela, Tali Šol i Hagit Morevski, pretvorile su olupinu autobusa u luksuzan stan u kome bi svako bio srećan da živi. Autobus-kuća je potpuno funkcionalno mesto za stanovanje i, ma koliko to zvučalo neverovatno, pruža potpun komfor za život. Jedini nedostatak (ako je to uopšte zamerka) jeste što ne može da se vozi.

Tali i Hagit su postale prijateljice pošto su njihovi sinovi počeli da se druže. Otkrile su da imaju iste poglede na svet, a što je još i bitnije, shvatile su da dele iste kreativne i poslovne ideje.


- Pročitala sam u jednom časopisu članak o altrenativnim rešenjima za stanovanje. O tome kako se radnički kontejneri i šatori mogu pretvoriti u stambeni prostor – priča Šolova, koja je po zanimanju psihoterapeut. Ona kaže da je iste nedelje otišla do jednog auto-otpada i kupila olupinu autobusa.


- Nakon što smo izvadile sva sedišta i očistile unutrašnjost, razmišljale smo kako da zadržimo originalan izgled autobusa. Pošto nismo uspele da se odlučimo same, pozvale smo prijatelja koji je našao rešenje kojim smo uspeli da zadržimo originalan izgled i da ga istovremeno pretvorimo u lep životni prozor – kaže Šolova i navodi da su im najveći problem predstavljale dimenzije autobusa – dva metra širine i 12 metara dužine.


Prozori i vrata autobusa su ostali na svojim mestima, a dve dame nisu uklonile ni volan. Pronašle su način da u autobusu naprave i toalet. Ogroman krevet nalazi se u zadnjem delu vozila koje je nekada služio za gradski saobraćaj. Kuhinja je potpuno funkcionalna, a urađena je na dve platforme kako bi se zamaskirale izbočine od točkova.


U jedinstvenoj kući su Tali i Hagit pronašle mesto za sve neophodne kućne aparate. U autobusu je smešten i veliki plakar, a postoje i mnoga druga mesta za odlaganje sitnica. Takođe, ono što je veoma bitno zbog klime u Izraelu, jeste da autobus ima i klima uređaj.


Prema rečima dve prijateljice, njihov autobus-kuća je pravo rešenje za studente koji žele da se osamostale, ali da istovremeno ostanu da žive u blizini svojih roditelja.


Izvor: Telegraf






Нема коментара:

Постави коментар