26. 10. 2012.

Tri istinita slučaja kada su decu odgajile životinje


Nedavno je jedna britanska domaćica objavila knjigu u kojoj je opisala kako su joj majmuni pomogli da preživi u džungli, u kojoj je bila ostavljena sa samo pet godina. Evo njene i još pet neobičnih, istinitih priča.

1. Kapucin majmuni je uzeli u svoje okrilje 

Kada je imala pet godina, Marinu Čapman su kidnapovali i zatim ostavili u kolumbijskoj džungli. Otprilike pet godina je živela u divljini gde ju je prihvatila grupa kapucin majmuna, za koje eksperti kažu da umeju da prihvate malu decu u svoje okrilje.

Životinje su naučile malu Marinu kako da uhvati ptice i zečeve golim rukama, tako da je uspela da preživi.

Vratila se među ljude kada su je našli lovci i prodali jednom bordelu, iz koga je na kraju pobegla. Ona sada živi u Britaniji, ima dve ćerke, a nedavno je objavila knjigu u kojoj je opisala svoje neobično životno iskustvo.

2. Mališan koji je živeo sa kozama 

U junu ove godine, socijalni radnici u Rusiji otkrili su mališana koga je majka držala zaključanog u sobi sa kozama. Dečak se igrao i spavao sa kozama, ali je bio neuhranjen.

Kada su spasili dete, njegova majka je nestala. Doktori od tada pokušavaju da naviknu mališana na ljude, ali imaju teškoće: "On odbija da spava u krevecu. Pokušava da sa zavuče ispod njega i da tu spava. Jako se plaši odraslih ljudi," ispričao je jedan doktor.

3. Devojčice koje je odgajila vučica 

Jedan od najdokumentovanijih slučajeva gde su decu podigle divlje životinje je onaj Kamale i Amale, koje su poznatije kao "deca vukova". Otkrivene 1920. u džunglama u Indiji, devojčice stare tri i osam godina živele su sa vučicom i njenim čoporom.

Ne zna se da li su bile sestre, a čovek koji ih je pronašao, sveštenik Sing, odveo ih je u sirotište gde je pokušao da ih navikne na ljudsko okruženje.

Iako su devojčice ostvarile izvestan progres tokom godina, na kraju su obe smrtno obolele, što je navelo sveštenika da se zapita "da li bi ispravna stvar bila da sam ostavio tu decu u divljini gde sam ih i našao".

Izvor: S media
 


Нема коментара:

Постави коментар