10. 10. 2012.

Pobedio na takmičenju u jedenju bubašvaba, pa se srušio mrtav!

Edvard Arčbold tokom obaranja rekorda

Edvard Arčbold (32) iz Palm Biča na Floridi nije prezao od najvećih ludosti, pa se tako prijavio i za takmičenje u jedenju bubašvaba, organizovano u okviru manifestacije “Ponoćna rasprodaja ludila”.

Arčbold je pojeo nekoliko desetina insekata i odneo ubedljivu pobedu, ali ubrzo mu je pozlio i počeo je da povraća, da bi se zatim srušio na pod prodavnice i umro. Prema policijskom saopštenju, tačan uzrok smrti nije poznat, ali u toku je istraga koja to treba da utvrdi.

Na Fejsbuk profilu prodavnice "Reptili Ben Sigel", kojan je organizovala ovo bizarno nadmetanje, postavljeno je saopštenje u kojem se tvrdi da su oni Arčbolda upoznali veče pre takmičenja.

"Svima nam se odmah svideo. Žao nam je što Edija nećemo upoznati malo bolje, jer nam se veoma dopao za kratko vreme", piše u postu na Fejsbuku.

U jednom od komentara na Fejsbuku oglasio i advokat prodavnice, koji kaže da su svi učesnici potpisali pristanak pre početka takmičenja.

"Konzumiranje insekata je široko rasprostranjeno širom sveta, a insekti korišćeni u takmičenju uzeti su sa spiska insekata koji su odgajeni u kontrolisanoj okolini, kao hrana za reptile", napisao je advokat.
 
Nijednom drugom učesniku takmičenja nije pozlilo, saopštila je kancelarija lokalnog šerifa.

Kao nagradu dobio belog pitona


U krugovima ljudi koji učestvuju na ovakvim takmičenjima, najprestižnijim trofejom smatra se sama pobeda, ali Arčibold je na takmičenju u jedenju buba osvojio i prvu nagradu, ženku belog pitona. Posle njegove naprasne smrti, organizatori takmičenja su odlučili da se nagrada pridoda njegovoj zaostavštini, tako da će albino gmizavac “obradovati” eventualnog Arčiboldovog naslednika.

Izvor: Vesti online



 

Нема коментара:

Постави коментар