23. 10. 2012.

68-godišnji Francuz planira da sruši Feliksov rekord

 Mišel Furnijer sprema se da skoči sa više od 40 kilometara

Francuz Mišel Furnijer, 68-godišnji bivši vojni padobranac, izjavio je da namerava da obori rekord u slobodnom padu koji je 14. oktobra postavio Austrijanac Feliks Baumgartner.

- U maju iduće godine, ako prikupim dovoljno sredstava, planiram da skočim sa više od 40.000 metara iznad Kanade - kazao je Furnijer u izjavi za list "Provans".

Budući da njegovi sponzori nisu tako darežljivi kao Red Bull, bivši padobranac je rasprodao gotovo sve što poseduje kako bi organizovao svoj ludi poduhvat i oborio rekord Austrijanca za jedan kilometar.

Od 2000. godine, Furnije je nekoliko puta pokušao da izvede skok iz stratosfere, ali je gotovo uvek bio prinuđen da odustane zbog loših vremenskih uslova i problema sa opremom. Ovog puta, on tvrdi da ima "američki balon koji je potpuno bezbedan".

- Bio sam kod Red Bull-a, ali su oni već imali svog Austrijanca. Pismom sam se obratio za pomoć i četvorici predsednika, ali me je samo Miteran primio jer je moja majka bila kućna pomoćnica jednog od njegovih savetnika - priča Furnije koji uprkos godinama kaže da je u "punoj formi" i sposoban za "skok svog života".

Izvor: Trojka

Нема коментара:

Постави коментар