17. 10. 2012.

Cipele koje vode na vrh "lanca ishrane"


Cipele za čiju je izradu iskorišćeno 1.050 "ljudskih" zuba delo su britanskih dizajera inspirisanih paralelom između društvene i prirodne evolucije. 

Klasične crne kožne cipele na pertlanje, jedan od onih modela koje svaki muškarac koji drži do sebe mora imati, doživele su preobražaj: britanski dizajnerski dvojac, Marijana Fantić i Dominik Jang dodali su na đonove - 1.050 "ljudskih" zuba.

Ako vam se (opravdano) smučio život, dizajneri imaju utešnu poruku za vas: pri izradi cipela nisu korišćeni pravi ljudski zubi, već plastični.

Ove cipele izazvale su more komentara u stilu "povraća mi se od ideje da imam zube pod nogama, čak i ako su 'lažnjaci'".

Ipak, ideja dizajnera ovih cipela i nije bila da ih neko zaista i nosi. Ovaj model cipela za njih je simbol "predatora koji se nalazi na vrhu lanca ishrane".

Pri izradi modela "vrhunski predator" koristili su klasičan par muških cipela britanske kuće "Barker", a da bi što uspešnije prikazali svoje viđenje paralele između društvene i prirodne evolucije u niz biserno belih "zuba" ubacili su i poneki zlatan, piše "Dejli mejl".

Pogledajte video u kojem Jang objašnjava umetničke principe kojima se vodi.


Izvor: Mondo

Нема коментара:

Постави коментар