19. 10. 2012.

Sedam činjenica o penisu koje do sada niste znali

Niko se naučen nije rodio
 
Moglo bi se reći da je penis "krivac" za najveće radosti, ali i najstrašnije probleme. Ali, koliko zaista znamo o njemu? Ovih sedam činjenica će nam omogućiti da ga bolje upoznamo. Ne zaboravite da pročitate i šest saveta koji će vama i vašem drugaru podići raspoloženje.

Jedna izlučevina, 600 miliona spermatozoida

Tečnost iz muškarčevog polnog uda u proseku sadrži 40 miliona spermatozoida, ali u istoj se može pronaći i do 600 miliona spermića koji se po svom 'izbacivanju' na svet migolje brzinom od 45 kilometara na sat. Ipak, potreban je samo jedan koji juriša 200 centimetara u sekundi da bi došao do jajašca i... za detalje upitajte svog oca.

Plavi kit ima najveći

Sisar s najvećim penisom je plavi kit, čiji je 'ponos' u proseku dug 2,43 metra, dok rovčica ima najmanji penis od 1,27 centimetara. Kako stoje ljudi? Dobra je vest da smo najobdareniji među rođacima majmuna. Što se odnosa tela i penisa tiče, zlatna medalja ide svinji, koja može imati penis dug i 45,72 centimetra.

Neobrezano je 70% muškaraca

Većina penisa na svetu je neobrezana, pokazalo je najnovije istraživanje prema kojem je samo 30 odsto dečaka starijih od 15 godina obrezano, i to najčešće zbog zdravstvenih prednosti. Ako se pitate što se radi s preostalom kožom, evo odgovora: kako jedna kožica skinuta s penisa može postati 22,860 centimetara nove kože, ista se koristi u transplantaciji u slučajeva velikih opeklina.

Većina sisara ima penisnu kost

U suštini, vaš je 'ponos' poput sunđera ili balona koji se doslovce puni krvlju. Kad je u potpunosti napunjen, događa se erekcija. Verovatno znate da u ljudskom penisu nema kosti. Baculum ili penisna kost je uobičajena kod većine sisara, uključujući šimpanze i gorile. Iako u vašem penisu nema kosti, to ne znači da ne treba da budete na oprezu jer je bolna fraktura penisa itekako uobičajena.

Vi ste rob svog penisa

Seksualno uzbuđenje je nesvesna pojava. Štaviše, verovatno ste se već uzbudili na pomen seksualnog uzbuđenja. Uglavnom, nastaje u simpatičkom nervnom sistemu, ne u svesnom umu. Tokom REM faze sna muški mozak 'izda naredbu' o 'dizanju' u proseku devet puta tokom jedne noći.

Veličina stopala i veličina penisa ne određuju jedno drugo

Veličina prosečnog ljudskog penisa je od 12,7 do 16,25 centimetara u erekciji, mereno od vrha penisa do stidne kosti. Suprotno uvreženom mišljenju, ne možete pogoditi veličinu muškarčeva penisa uzimajući u obzir veličinu njegovog stopala ili razlike u veličini kažiprsta i srednjeg prsta. Dobra vest je da je istraživanje pokazalo da je ženama važnija debljina novčanika, pardon, ljubav, od veličine penisa.

Plava jaja itekako postoje

Za tu pojavu postoji naziv: vazokongestija, i vrlo je istinita. Kad ste uzbuđeni, vaše genitalije znatno narastu i nakon orgazma ponovo splasnu. Ako ne ejakulirate, može vas obuzeti određen osećaj nelagodnosti. Srećom, umesto da radite nešto iracionalno, muškarac jednostavno može uzeti aspirin i hladan tuš da bi se rešio ove 'pojave'.

Izvor: Trojka
 

Нема коментара:

Постави коментар