1. 10. 2012.

Skok sa vrha sveta!


Takmičenje "Red Bull Cliff Diving 2012" u visinskom skoku u vodu, održano je u Omanu. Okretanje i prevrtanje 27 metara kroz vazduh i udarac u vodu posle tri sekunde leta brzinom od 85 kilometara na čas, donelo je pobedu Geriju Hantu.




Tri godine posle "premijere", svetska serija "Red Bull Cliff Diving 2012", ustoličila se kao vrhunac takmičenja u visinskom skoku u vodu. Najbolji svetski skakači okupili su se u Omanu, u živopisnom Vadi Šabu, kako bi prkosili gravitaciji pred oko 5.000 gledalaca.
 
Uprkos visokoj temperaturi koja je dostizala i više od 40 stepeni, kao i lošim uslovima, sedmoro takmičara ušlo je u veliko finale četvrtog izdanja šampionata. Okretanje i prevrtanje 27 metara kroz vazduh i udarac u vodu nakon tri sekunde leta, brzinom od 85 kilometara na čas, donelo je pobedu Geriju Hantu.
 
Stručnjaci ovaj sport opisuju kao veštinu u kojoj nekoliko sekundi može da znači večnost, a najmanja greška može da košta pobede.

Ovogodišnji "Red Bull Cliff Diving 2012" je počeo sredinom juna u Francuskoj, svetska serija se zatim selila u Grimštad, na vulkansko ostrvo Azores, u Irsku, Boston, Vels, da bi veliko finale bilo održano u Omanu. 
 
Izvor: Vesti online



Нема коментара:

Постави коментар