9. 10. 2012.

Popila Pornstar Martini i zamalo umrla

 Zbog koktela sa tečnim azotom, hirurzi morali da joj odstrane želudac

Osamnaestogodišnja Gebi Skenlon večno će pamtiti proslavu svog punoletstva, ali ne po dobrom provodu, nego po tome što je za malo izgubila život.

Mlada Britanka je sa svojim prijateljima bila u jednom baru u Lankasteru i častila se njihovim specijalitetom – Pornstar Martinijem, koktelom koji se služi sa tečnim azotom kako bi se dobio efekat beličastog dima.

Nakon što je popila piće, Gebi je ostala bez daha i počela da oseća jak bol u stomaku. Hitno je odvežena u bolnicu gde su joj lekari dijagnostifikovali probušen stomak. Hirurzi su joj odmah odstranili želudac, kako bi joj spasili život.

Oštećenja stomaka prouzrokovao je tečni azot, odnosno suvi led, čija se primena u gastronomiji praktikuje prilikom pripreme određenih pića i jela kako bi se stvorila iluzija da se hrana ili piće dimi. Međutim, tečni azot bi trebao da se koristi samo prilikom hlađenja čaša ili zamrzavanja namirnica jer može da prouzrokuje ozbiljna oštećenja unutrašnjih organa ukoliko se udahne ili proguta. Suvi led može da zamrzne delove usta, grla ili stomaka uništavajući tkivo sa kojim dođe u kontakt.

Vlasnici bara, u kojem je Gebi Skenlon popila umalo kobno piće, uputili su izvinjenje devojci i njenoj porodici i povukli iz ponude sve koktele koji se prave sa tečnim azotom.

Izvor: Trojka

Нема коментара:

Постави коментар