26. 10. 2012.

Hteo da otima i jede žene


Jedan njujorški policajac je uhapšen zato što je planirao, zajedno sa svojim saučesnikom, da otima i jede žene, saopštile su američke vlasti.Gilberto Vejl je optužen da je planirao da s jednim saučesnikom "otima žene, zatim ih kuva i jede delove njihovih tela", navodi se u jednom sudskom dokumentu izdatom u sredu.

Američka savezna policija je otkrila njegove namere u septembru, kada je policajac koristio svoj kompjuter da bi sa svojim saučesnikom razmenio poruke, navodi se u optužnici.

Istražioci su na njegovom računaru pronašli podatke o stotinak žena, njihova imena i fotografije, a ponekad i druge pojedinosti, kao što su njihove adrese i opisi.

On je optužen da je tražio metode kako "imobilisati i drogirati žene" i da se "dogovorio s najmanje jednom osobom da otme jednu ženu za novac".

U jednom razgovoru putem interneta u julu, Vejlov saučesnik je pitao: "Kolika je tvoja rerna", a on je dogovorio: "Dosta velika da u nju stane jedna od tih devojaka ako joj savijem noge", odgovorio je policajac, navodi se u optužnici.

Nije izvršen nijedan zločin, ali se policajac sastao s jednom od žena koje je mislio oteti, saopštio je FBI.
Prema optužnici, policajac je trebalo da bude taj koji će oteti žrtvu, za šta bi mu njegov saučesnik platio 5.000 dolara. "Ovo je vrlo riskantno i uništilo bi mi život ako budem uhvaćen", napisao je on. "Stvarno mi treba taj novac i ne mogu to učiniti za manje od 5.000 dolara."

- Navodni plan Gilberta Vejla se sastojao u tome da otima žene kako bi one bile silovane, mučene, ubijane, ispečene i pojedene. Ovaj slučaj je utoliko šokantniji ako se uzme u obzir da je Vejl policijski oficir u Njujorku, koji se zakleo da će štititi i služiti - rekao je savezni tužilac na Menhetnu Prit Barara.

Izvor: Trojka

Нема коментара:

Постави коментар