21. 10. 2012.

Najsmešniji izgovori za nedolazak na posao

Nekad nam se prosto ne ide na posao...Koliko smo iskreni u objašnjenju?

Oko 30 odsto zaposlenih je najmanje jednom godišnje lagalo da su bolesni kako ne bi morali da idu na posao, rezultat je istraživanja "CareerBuilder". Ali, umesto da svom šefu jednostavno kažu da ne mogu doći na posao, jer su bolesni, ponudili su mnogo kreativnije odgovore - nožni prst mu zapeo u slavini, ugrizla je ptica....

- Svaki put kad mislimo da smo videli sve, istraživanje iz sledeće godine nas iznenadi, rekla je Rozmari Hefner, potpredsednica ljudskih resursa na internet stranici "CareerBulider" koja sprovodi istraživanja.
 
Ovogodišnje istraživanje obuhvatilo je 3.976 radnika i 2.494 poslodavca. Zaposleni koji su lagali da na posao ne dolaze zbog bolesti, prema istraživanju, jednostavno nisu želeli da iduna posao taj dan (34 odsto), osećali su kako moraju da se opuste (29 odsto), imali su zakazano kod lekara (22 odsto), želeli su da se naspavaju (16 odsto) ili su morali da obave neke privatne poslove (15 odsto).
 
Od 2.000 razloga, istraživači su izdvojili deset najsmešnijih. Iako bi neki od navedenih mogli biti istiniti, takvi izgovori podižu najviše sumnje:

1. Nije došla na posao jer joj je zlo od previše čitanja
2. Alkotest mu nije dopustio da upali auto
3. Ima slomljeno srce
4. Mrtvu baku ekshumira policija radi istrage
5. Zaboravio je da su ga zaposlili
6. Nožni prst zapeo mu je u slavini
7. Pas je imao živčani slom
8. Zaposleni se uzrujao nakon zbog serije
9. Ugrizla ju je ptica
10. Kosa joj je narandžasta nakon što se farbala kod kuće

Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар