16. 7. 2013.

Umesto ribe upecao pušku i 46 metaka!



 Automtska puška M-70-AB2

Nenad S. (37) iz sela Leskovac kod Petrovca, pronašao je u reci Mlavi automatsku pušku i ovaj slučaj prijavio policiji. On je tog jutra, oko 10.30, otišao na reku kako bi pecao ribu, na mestu zvanom “Kovrnje”, u blizini Leskovca.

Tada je u vodi, na dva metra od obale, ugledao automatsku pušku, a na samoj obali nekoliko metaka. U strahu da ga policija ne bi sumnjičila da je puška njegova, on je i pušku i minuciju bacio u obližnju travu. Ipak, sutradan je odlučio da ovaj slučaj prijavi policiji.
 
- Izlaskom na lice mesta, policijska patrola je na obali pronašla automatsku pušku sa preklapajućim kundakom, bez okvira. Pošto je bila u dosta korodiranom stanju, nije bilo moguće očitati njen fabrički broj, ali se pretpostavlja da se radi o oružju domaće proizvodnje M-70-AB2. Osim puške, na obali je nađeno i 45 metaka puščane municije i jedan komad pištoljske municije, takođe u dosta korodiranom stanju, zbog čega se nije bilo moguće utvrditi kalibar zrna – kažu u istrazi.
 
Pronađena puška i municija biće poslate na veštačenje, kako bi se o njima dobili precizni podaci. Nakon toga, policija će ispitati ko je vlasnik nađenog oružja i municije, zašto ih je bacio u reku i da li je automatska puška korišćena za izvršenje nekog krivičnog dela.

Izvor: Vesti online


Нема коментара:

Постави коментар