21. 7. 2013.

Rodila u 70: Umreću kad udam ćerku!


Indijka Rajo Devi Lohan iz Vadhu Patija postala je najstarija majka na svetu pošto je ćerku rodila u 70. godini. Ona je osvanula na naslovnicama širom sveta jer je u drugom stanju ostala kontroverznom veštačkom oplodnjom.

Kritičari su osuli paljbu po njoj jer sem što je rizikuje svoj život, svesno je osudila ćerku Naven na patnju jer će rano ostati bez roditelja. Posle porođaja imala je nekoliko unutrašnjih krvarenja jer joj je maternica pukla na više mesta, a s jajnika su joj odstranili cistu veličine pomorandže. Nije se oporavil posle operacije i svakodnevno je pila lekove protiv bolova.

Pet godina kasnije, Rajo je jača nego ikada i ima razloga da živi. Krhka majka veruje da će je ta želja držati u životu do ćerkine udaje sa 15 godina.

"Ne mogu sebi da dozvolim da umrem dok je ne udam. Naven je jedini razlog zašto živim i pored bolesti. Ona je Božji dar", rekla je najstarija majka na svetu.

I Rajo se udala sa 15 godina za Balu koji je imao 75. Kako godinama nisu mogli da postanu roditelji, Bala je čak oženio i Rajinu mlađu sestru Om Pati (60), ali ni ona mu nije mogla da rodi naslednika. Sada joj mlađa sestra pomaže oko ćerke.

Doktor, koji je Rajo savetovao da miruje posle poroda, u međuvremenu je umro, a ona ga nije poslušala i sada se oseća mnogo bolje i ne brine se za Naven posle svoje smrti jer ima gomilu rođaka koji će brinuti o njoj.



Izvor: Kurir

Нема коментара:

Постави коментар