22. 7. 2013.

Pirati iz Kembridžšira


Usred engleskog krajolika u Kembridžširu osvanulo je pravo gusarsko utočište. Anonimni multimilioner naručio je da mu naprave njegov lični piratski raj - ostrvo površine 24 hektara sa pabom, gostinskom kućom, kolibom, plažom, vodopadom, potokom i zalivom.

Šta multimilioner uradi kako bi oživeo svoju dečačku fantaziju i opsesiju gusarima? Pa, naravno, napravi svoje privatno piratsko utočište.

Pored toga, gusarska oaza smeštena je usred Engleske u Kembridžširu. Ovaj 24 hektara velik ostrvski raj je više od 4.500 kilometara od nekada piratima prepunih voda Kariba.


Ostrvo Čalis je napravljeno na privatnom posedu bogataša koji je želeo da ostane anoniman.


U okviru piratskog utočišta napravljen je i potpuno funkcionalan pab „Crni Dablun“, gostinska kuća nazvana "The Coffer's Cabin", plaža sa kolibom i terasom za roštilj.


Svi objekti su napravljeni od hrastovog drveta, a krovovi od kedrovine.


Ostrvo je nasuto da bude tri metra iznad nivoa jezera, a napravljeni su i plaža, potok, zaliv i vodopad.


Za gradnju utočišta odgovorna je kompanija "The Master Wishmakers", koja je specijalizovana u oživljavanju fantazija bogatih klijenata.


Njihov portparol rekao je da se ponose svojim odnosom prema detaljima.


„Iz tog razloga radimo samo sa najboljim umetnicima kako ne bi propustili da ostrvo Čalis izgleda kao najspektakularnija gusarska avantura“, navode iz "The Master Wishmakers".



Izvor: RTS









Нема коментара:

Постави коментар